A magyarok mièrt nem akarnak svájci életszínvonalon élni? Miért elégszenek meg a 100 ezres minimálbérrel amit a Fidesz kínál?
#13 Aki 18-20 évesen az utcán van az valamilyen függőség, drog, alkohol, stb miatt van ott, más magyarázat nincs rá. Ilyen korban találhat bármilyen munkát és igen jöhet a duma, hogy persze olyat ami nem fizet jól, de egy szobát akkor is tud bérelni belőle aztán fejlődhet tovább.
Nekem van diplomám és jó keresetem még is jobban keres nálam bátyám akinek nincs diplomája de lakatosként milliókat keres havonta. Sokan lenézik mikor mondja, hogy lakatos csak azzal nincsenek tisztába, hogy többet keres mint felső vezető.
Már elkezdődött 2010-ben, ha nem vetted volna észre. Azóta duplájára nőttek a bérek, és folyamatosan növekednek.
Persze, mivel a kormány pozitív eredményeiről egyik ellenzéki orgánum se számol be.
A minimálbér is több, mint a duplájára nőtt.
Azért,mert szolgalelkűek.
Teljesen leadják az igényeiket.
100 ezer Ft is baromi sok,ha nem kell albérletet fizetni.
Sokan vidéken többgenerációban laknak,ami nem normális.
30-40 éves emberek családostúl a nagyszülőkkel,és 5 fizetésből fenntudnak tartani 1 házat.
Ez aztán az élet.
Sajnos a prolik ilyenek.Nem azt nézik,hogy lehetne több,hanem miből lehetne még leadni.
Hiába nő a minimálbér, bele kell kalkulálni az inflációt is.. Azóta 3x annyiba kerülnek az élelmiszerek.
15 éve jobb volt az életszínvonal
"rengeteg ember vándorolt ki"
Én is voltam kint 5 évet, de vissza is jöttem. Amúgy Közép-Európában nálunk a legalacsonyabb az elvándorlás. Ráadásul megfordult a kocka, mert egyre többen térnek vissza, és egyre kevesebben mennek el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!