Ha te lennél a döntéshozó, mennyi támogatást adnál a munkanélkülieknek?
A 200E-t jeloltem meg, de csak mert Budapestben gondolkozom (itt százból kifizeted a kisszoba bérleti díjat, a rezsi radeso részét, és marad 20-30 ezred...)
Egyébként azt tartanám célszerűnek, ha az állam átvállalná a lakbért/törlesztőt és a rezsit, és adna emellett egy kb. 50 ezer forintnyi zsebpénzt a vészhelyzet végéig. Azért 50-et, hogy megmaradjon a szabad döntés lehetősége, ha esetleg minőségi ételt ennél, akár intolerancia, akár más ok miatt, akkor se legyél rákényszerítve a zsíros deszkára, de arra is jó lenne, hogy a szolgáltatás-vendeglatas azonnal ujraindulhasson, megmaradjon a vásárlóerő.
Természetesen a vészhelyzet feloldása után három hónappal megszuntetnem az apapjovedelmezest.
Mindenki felmondana, ha a kormány havi 200 ezret osztogatna csak úgy. Hála istennek nem teszi, mert összeomlana a gazdaság. Csak a sok hülye nem tud előre gondolkodni, nem látja, mi lenne a következménye, ha a kormány csak úgy ingyen pénzt osztana.
Felmondására NEM jár segély, csak ha neked mond fel a főnököd. Ha én lépek ki, nem mehetek munkanélkülire, ahogy az egyéni vállalkozó sem mehet, ha visszaadja a vállalkozását.
De fentebb kifejtettem, hogy mit tartanék jó ötletnek. És azt sem örökre, maximum a vészhelyzet eltörlése után három hónapig (kell azért idő, hogy visszatérjen minden a régi kerékvágásba)
100 000 nagyon kevés. Lehet, hogy vidéken vagy szülőkkel élve, vagy saját lakásban elég, de én albérletben lakom (szobát! berlek. Nem lakást. És azt is a peremkerületben), 20 ezrem maradna egész hónapban kajara, gyógyszerre, közlekedésre, telefonszámlara, tisztítószerekre, stb., ha csak százezret vinnék haza.
- Létminimum biztosítása elhelyezkedésig
- Átképzés vagy költözés biztosítása új munka érdekében
A közmunkának semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!