Miért van az hogy Magyarországba bárki bármikor belerúghat még mondjuk Németországot még csak kritizálni se lehet?
Orbánt, a Fideszt elég gyakran nácizák az esetek többségében teljesen légből kapott érvek mentén és azon kívül, hogy Szíjártó kicsit pampog nem is történik semmi se, ehhez képest ha egy máltai diplomata leírja ezt: „Hetven évvel ezelőtt megállítottuk Hitlert. De ki fogja megállítani Angela Merkelt? Merkel megvalósítja Hitler álmát Európa kontrollálásáról.” akkor abban a pillanatba elvesztette az állását és teljesen ellehetetlenítik.
ma 13:01 szövegértés nem az erősséged ellenben a szövegrészletek kiragadása már jól megy :) Egy Málta által kinevezett nagykövetet idéztem.
Nem azt mondta, hogy Hitler minden álmát valósítják meg hanem azt, hogy: " Merkel megvalósítja Hitler álmát Európa kontrollálásáról."
Ebben mi a problémás és mi a hamis állítás?
De eleve nem is erről szól a kérdés hanem arról, hogy miért van az, hogy Németország választott vezetőjét nem lehet következmények nélkül kritizálni (akár jogosan/akár jogtalanul) míg Magyarország választott vezetőjét bármikor bárki mindenféle következmény nélkül támadhatja.
Azért mert M.o.a fittyó vezetése alatt bevállt a ruszkik és a törökök klikkjébe, és ebből felbuzdulva neki állt helyi kötekedő trollt játszani az EUban, aki csípőből ellene megy minden nemzetközi egyezménynek, kiosztja mások diplomatáit, plakátkampányt indít Brüsszel ellen és mindd e közben a nép nagy része hangosan tapsol hogy milyen erős és független dolog a nemzetközi közösség suttyó kerékkötőjének lenni.
Ha mondjuk egy baráti körben valaki mindenkit lehúz, teszi az agyát, azt elkezdik csesztetni. Ez történik M.o.val is. Én speciel egyáltalán nem veszem magamra, pláne hogy a kritikákat viki kapja. De még ha az ország is kapná, nem én vagyok M.o. Hogy megsértődjek ha kicsúfolják.
"konkrét esetnél akkor mondjuk Németország szerinted nem próbálja az EU-ra erőltetni a saját érdekeit?"
Pontosan hogyan is?
Minden egyezmény elfogadása önkéntes alapú, sokszor nem is németek készítik ezeket. Az európai unió tanácsában pedig mindegyik állam ugyanakkora súllyal szól bele a kérdésekbe.
Az a helyzet, hogy tényleg teljesen más, ha valaminek van alapja és ha valami rágalom. Orbán lépesi, politikája tényleg diktatúrákat idéz, míg ez Németországban nem megy így. Most nem azért, de milyen jogkört kapott a járvány idején Merkel? Közel sem olyat, mint Orbán. Viszont a magyar felhatalmazási törvény kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit Hitler használt.
Hogy Németországot miért nem lehet, azt nem tudom. De hogy Merkelt miért nem lehet, az össze kell hogy függjön azzal, hogy most nemrég az újraválasztásakor a pártja tagsága talán 10 percig is álló vastapssal ünnepelte. Hogy miért, nekik kell tudniuk.
De komolyan ijesztő volt látni a megszállottan tapsolókat, és ahogy Merkelnek ez tök normális volt.
Régi, 50-es évekbeli filmhíradókban látni ilyet, ahogy Rákosinak tapsoltak, máshol nem.
Az a helyzet, hogy Orbánnak nincs a normális világban semmi tekintélye, nincs a szavának semmilyen súlya, hitele, hitelessége.
Az országunk kicsi, gyenge, jelentéktelen.
Egyetlen érvet mondj, amiért nincs okuk a "nagyoknak" átnézniük rajtunk?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!