Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A romák többsége mindig a...

A romák többsége mindig a Fideszre fog szavazni?

Figyelt kérdés
Én elég sok romával vagyok kapcsolatban a munkámból adódóan és náluk más alternatíva szóba sem jöhet. Úgy tekintenek Orbánra mint valami messiásra. Teljesen megingathatatlanok.

2020. máj. 12. 03:46
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

#15: jobb ha tőlem tudod, hogy a számok hazudnak, és elég releváns pozícióban dolgozom ahhoz, hogy ezt nyugodtan elhiheted.

Mondok egy egyszerű példát az általad felvázolt adatokra: ha Pistike ad Jancsikának 3 doboz tejet, amit Jancsika visszaad Pistikének, mert neki nem kell, aztán Pistike újra odaadja a 3 doboz tejet Jancsikának, az a KSH szerint 6 doboz tej lesz, holott az továbbra is 3. Nagyjából ilyen szinten vannak elferdítve a létrehozott munkahelyek (meg minden más "mérvadó" adat is), de az esetek nagyon nagy többségében az sem kizárandó tény, ha Pistike és Jancsika rokonok. Ha érted, mire gondolok...

Az a baj, hogy a többség nem érti, és mindent elhisz, amit a médiából hall, holott sokkal nagyobb a baj az országban, mint amit a KSH időnként leközöl.

Bár látom, nem csak a számok terén vannak problémák: "Nem a segélyektől meg a szép szavaktól fognak jól élni a cigányok hanem attól ha van fizetésük, akkor tudnak előre lépni."

Előre lépni? :D Most csak viccelsz ugye? Hova akarnak azok előrelépni? Sehova. (És továbbra is tartsd észben, hogy hiteles forrásnak számítok.) Számtalan lehetőségük lenne előre lépni, ha annyira akarnának, de a probléma ott akad el, hogy ezek anélkül akarnak előre lépni, hogy bármit is tenni kéne érte.

Eljárnak a munkaügyibe, nagyjából leszarják, hogy mi van velük, csak kárognak, ha a szomszéd 1 nappal korábban kap segélyt ("fizetést"), meg összeverik a postást, ha nem hozza időben. A képzések nagy része is csak dísznek van, mert a szép számokhoz a papírokon kicsit ferdíteni kell. A legtöbben meg sem jelennek a képzéseken, de ha ott vannak, akkor sem azért, mert érdekli őket, hanem mert addig is kapnak ingyen pénzt, és dolgozni sem kell.

Aztán ebből is mi jön ki? Hogy sikeres volt a képzés, mindenki megjelent, mindenki levizsgázott (ja bocs, statisztika miatt nem szabad mindenkinek), aztán mehet a KSH-ba. Érdekel valakit, hogy ez így történt? Nem, mert a pénzt el kell költeni, a képzéseknek sikeresen le kell zajlania.

2020. máj. 13. 07:44
 22/24 anonim ***** válasza:

Jó KSH-nak nem szabad hinni, rendben. (Neked mért kéne? Csak azért mert leírod kétszer, hogy releváns pozícióban dolgozol? Nem mondom, hogy minden cigány dolgozni szeretne, de azért vannak olyan is akik látják, hogy havi 40-50 ezer segélyből nem élet az élet és ha van rá módjuk akkor próbálnak ebből kitörni. Az ilyen gyári melós cigányoknak már a gyerekük is olyan lesz akinek nem lesz elég a segély, meg a szamurájkardozás a szomszéddal)

De mit szólsz az én konkrét megélt esetemhez, hogy a munkatársaim jelentős része cigány volt? Ezt a két szememmel láttam, nem a KSH mondta, sőt az 5 darab cigányból 2 velem egyszerre 2018-ban került a céghez, másik kettő akivel napi szinten dumáltam 2-3 éve volt ott.

2010 előtt hol volt ilyen, hogy cigányok gyárban dolgoztak? Engem aki kb. fal fehér vagyok küldtek el és nem vettek fel sehova se 2007 után, mert vagy túlképzett voltam vagy nem volt elég tapasztalatom.

2020. máj. 15. 21:43
 23/24 anonim ***** válasza:

#22 nem kell elhinni, de nyilván nem fogom publikálni, hogy melyik hivatal, milyen beosztásában dolgozom.. :D

Egyértelmű, hogy vannak általad látott kivételek is, de nem 5 cigány él az országban, akik most épp dolgoznak. A legtöbb olyan, mint amit felvázoltam, sajnos az én valós statisztikáim szerint azok vannak többen.

2020. máj. 16. 00:55
 24/24 anonim ***** válasza:
Amedig orbán Viktor add krumplit és meg becsülést adig én őrájja fogok választást addni
2020. máj. 16. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!