A romák többsége mindig a Fideszre fog szavazni?
# 6!
Orbán éppen nem opportunista! Éppen az a sikerének a titka.
Az egyetlen pártvezető, akinek van távlati elképzelése.
Volt már ő rasszista és cigány is az ellenzék és az ellenzéki szavazók szerint.
Eleve a feltételezésed se állja meg a helyét, mert pl. az én személyes környezetemben azt láttam, hogy a cigányok nagy részét nem érdekli a politika, akit meg igen az szidta Orbánt, mert miatta bukta el a lakhatási támogatását. (szóval a cigányok se egységesek ilyen téren)
Ugyanakkor nézzünk pár számadatot.
2010-hez képest 650 ezer valós munkahely jött létre és 100-150 ezernyi közmunkás lett, összesen 800 ezer embernek lett több jövedelme mint volt. Ezeknek az embereknek egy jelentős része cigány lehet, szóval ők jobban élnek az Orbán kormányoknak hála, mint előtte. (2007-hez képest 400 és 100-150 ezer)
2018-ban Suzukiban a 10 fős szereldei csoportunk 50%-a cigány, 20%-a ukrán/határon túli magyar, mert nettó 170-180 ezerért fehér bőrű egyén nem megy két műszakba.
Index, hvg ... cikkezett arról, hogy Magyarország 10 legszegényebb falujában 90% fölött kapott választásokon a Fidesz, persze azt csak mellékesen jegyezték meg, hogy a Fideszt leszámítva egy másik párt se ment le kampányolni az adott falukba.
Kire kéne szavazzanak? Nem a segélyektől meg a szép szavaktól fognak jól élni a cigányok hanem attól ha van fizetésük, akkor tudnak előre lépni. Márpedig ilyen szempontból a Fidesz kormányok jó munkát végeztek.
#15 Ja, csak az a gond, hogy ezek a Fidesz által létrehozott munkahelyek többsége mind kamu. Csupán az adatokkal való ügyeskedés. Bizonyos embereket átcsoportosítanak álláskeresőnek, de ettől ugyanúgy munkanélküliek, csak így javul a statisztika, mert aki álláskeresői státuszba raknak, az már nem számít segélyezettnek hivatalosan.
Ami meg a közmunkát illeti, arról jobb nem is beszélni, hogy milyen tényleges munkavégzés folyik ott...
Ez a jó öreg Kádári rendszer utánzata, hogy PAPÍRON mindenkinek legyen munkahelye, csakhogy ezek nem valós munkahelyek, mint ahogy az ilyen prüttyögésért fizetett bér sem hasonlítható egy valódi fizetéshez. Ez csupán ügyes taktikázás a kormány részéről, hogy így papírforma szerint csökkentve legyen a munkanélküliség. Hogy ez mennyire nem tartható módszer, talán pont ezekben az elkövetkező válságos időkben fog majd igazán kiderülni.
Amúgy, 8 évig dolgoztam munkaügyisként, szóval van némi tapasztalatom ebben a témában.:)
16!
Hivatalosan ki a segélyezett most? (Segítek, senki.)
ma 13:54
Mostanában volt az a 8 év?
De mit szólsz a személyes tapasztalatomhoz, hogy a munkatársaim fele cigány volt? Ez mondjuk 2010 előtt megtörténhetett volna egy autóipari cégnél ahol a medián bér felett keres az ujjonc is míg mondjuk egy csoportvezető vagy helyettes(cigány volt) bőven az átlagbér fölött?
Közmunkát lehet szidni de még mindig kb. dupla pénzt ér mint a segély ért 2010 előtt, szóval ez egy "cigánynak"(rossz körülmények között élő embernek) igenis előrelépés.
Szerintem a foglalkoztatottak száma azért elég jól fedi a valóságot, rengeteg ellenzéki oldalon is lehet erről olvasni és akár hogy csavarják, csűrik a számokat azért olyan 600 ezer új valós munkahely ki szokott jönni (ebben nincs külföldi telephely, nincs közmunkás ellenben 2002-2007 között ugyanez a szám 30 ezer volt csak, éves átlagra lebontva a tizede).
Vagy tavaly még havi szinten hozták le gazdasági portálok, hogy nincs elég munkaerő, nem lehet megfelelően képzett embereket találni, ez ha nem jöttek létre új munkahelyek mégis minek volt köszönhető egy olyan országban ahol a nyugati viszonyokhoz képest az aktív népesség lényegesen kisebb száma foglalkoztatott?
Dolgoztam gyárban még régebben, 2/3-a cigány volt.
De semmi nem volt, elvoltunk, könnyű fizikai munkát csináltunk, havi 200at hozzánk vágtak.
A probléma akkor van amikor megjelenik valamelyik ősmagyar fajvédő.
Mert melyik a nagyobb probléma? Elveszik a munkát? Vagy hogy nem dolgoznak?
Még meg is lepődtem hogy 1-2 cigány srác sokkal komolyabban vette az egészet mint én.
Dehogy a fideszre szavaznak-e?
Beszéltek ott mindenről, az egyik a fénysebességről magyarázott valamit, nem vicc.
Orbán meg a fidesz szóba se került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!