Miért háborodnak fel Orbán hívei, Fideszesek és KDNP-sek a "jobbsi" kifejezésen, ellenben miért szeretik a "libsi" kifejezést használni?
A jobbsi!
Miért fáj azt mondani, hogy jobboldali?
Mire jó ez a felesleges feszültségkeltés?!
Jobbsi kifejezéssel még nem találkoztam. Azon túl, hogy a libsi ellentétjeként használnád, semmilyen jelentéstartalommal nem bír.
A libsi nem véletlenült használatos. A magukat liberálisnak vallók valójában liberál-sovinoiszták, ami valójában teljesen ellentétes a liberalizmus eszméjével.
Anni az SZDSZ is liberálisnak nevezte magát, valójában pedig egy szélsőséges, kirekesztő párt volt. Mindenkit lenéztek. Most is ezt csinálják a "liberálisok". Na, ők a libsik. Mert amit képviselnek, annak a liberalizmushoz semmi köze.
Dehogynem bír jelentéstartalommal. Ahogy a libsit a fideszesek használják, ugyanúgy használatos a jobbsi is. Lehet, hogy a liberálishoz nincs köze a libsinek? Akkor miért használják a fideszesek arra? Vagy esetleg csn valamilyen antiszemita áthallása a szónak, amiért a fideszesek és a kdnp-sek szeretik használni?
Szerintem ha a libsinek nincs köze a liberálishoz, akkor nincs köze a jobbsinak sem a jobboldalisághoz. Hiszen a fidesz nem jobboldali, hanem inkább jobbsi. Szerintem. De lehet, hogy másnak más a véleménye.
Ezt a jobbsit te találtad ki és most szerepelt itt először. Nem azért nincsenek itt olyan kérdéseket amikben szerepelne mert törölték - hanem mert nem is voltak ilyenek.
Semmi degradáló nincs abban hogy jobbsi - csak értelmetlen. A libsi a liberális rövidítése, a jobboldalié meg a jobbos. Már van ilyen rövidítés, felesleges lenne helyette másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!