A kisebbség sértőnek találja a "cigány" kifejezést magára nézve?
Mert valamelyik kretén cigány kitalálta hogy ez olyan mint Amerikában az N betűs szó amit a feketékre használtak rabszolgaság idején. (Úgy az N betűs szó rabszolgát jelent)
Ezek meg itt játszanak bostont meg gengsztert a 8. kerületben, aztán elhiszik hogy ez itt Amerika.
Innen jön hogy nagyon nagy a sértődés ha cigánynak hívsz egy cigányt.
"Romának kell hívni, mert rómából származnak..."
A lónak a péniszét. Indiábol meg romániábol jöttek.
Megjegyezném hogy ezt a tanult egyetemista CIGÁNY barátaim is megerősítették.
"Ezek meg itt játszanak bostont meg gengsztert a 8. kerületben, aztán elhiszik hogy ez itt Amerika."
De nagy bunkó paraszt vagy, kicsihuszár! Úgy kezdődne, hogy "Ők..."! A többi már csak hab a tortán...
Nem csak a kisebbség, hanem az ellenzék(i média) is.
Így születtek a "fiatal", a "népes család", a "szóváltásba keveredett" stb. PC kifejezések a Népszava-Index-HVG-444 vonalon.
Az etnikai csoportjuk megnevezése a cigány. Ezen nem kéne mit szégyellniük, vagy ha mégis, akkor csak saját magukat minősítik.
Hisz én sem sértődöm meg, ha magyarnak hívnak.
Én bátran használom a cigány szót, hisz nem sértés (vagyis elvileg nem kéne annak vennie a cigányoknak).
Nekem a romázás kicsit urizálásnak és erőltetettnek tűnik.
Egyébként meg ugyanúgy a médiában is teljesem használatos a cigány szó.
Egyébként meg igen, bizonyított tény, hogy a cigányok Észak-Indiából származnak. Egyébként érdekesség, hogy a számolás a cigányban szinte ugyanaz mint mondjuk urduban, hindiben vagy pándzsábiban. Tudom, mert szinte indiaiak és pakisztánok közt nőttem fel.
Őszintén nem tudom megmondani vajon mi zajlik le egy olyan cigány származású emberben, aki a cigány szóra a fülét hegyezi és vérben forgó szemekkel gyilkolni tudna miatta. Hisz ez a származásuk.
Egyébként a románok vallják magukat római leszármazottaknak, nem a cigányok. Mondjuk nem tudom milyen tudományos tényeken alapul, mert tudtommal csak latinalizált albán népség a román.
Az ő köreikben biztosan nem, max. egy-két ultraliberális megmondóember találja annak, de hát az ő véleményük ugyebár kit érdekel?
Mint ahogyan a néger kifejezés sem sértés, bármennyire is annak gondolják.
Ez így van #7, viszont mégis kell valamit kezdeni a jelentéssel. Mondjuk felelősségre vonni azokat, akik hétköznapi megjelölő szavakból pejoratív szitokszót gyártottak. Akár házelnök az illető, akár elvakult és buta újságíró.
Azonban itt az eszközt szokás szidni, ne ma használóját. És szidni szokás, nem vizsgálni. Igaz, az fárasztóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!