Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán miért hazudik? Nem a...

Orbán miért hazudik? Nem a vírus teszi tönkre a munkahelyeket hanem a kormány

Figyelt kérdés
2020. máj. 7. 22:43
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
8%

A kormány teszi tönkre a munkahelyeket, egészen pontosan a világkormány. A média szándékosan kelti a pánikot egy olyan vírus miatt, ami a nátha és az influenza között van súlyosságban. Jó tudni, hogy akiket a koronavírus áldozataiként tartanak nyilván, azoknak csak egy töredéke halt meg a vírus következtében, a nagy részük egyéb betegségekbe halt bele, csak éppen a koronavírussal is meg volt fertőzve közben.

[link]

Ha ezt a 80-20-as arányt vesszük alapul, akkor a koronavírusban világszerte elhunyt emberek valódi száma kb. 50 ezer. A járvány fél éve kezdődött Összehasonlításképpen a szezonális influenza áldozatainak száma évente 290-650 ezer, amiatt mégsem teszik tönkre a világgazdaságot.

A cél pedig maga a gazdasági válság. Ezzel több okból is jól jár a hatalom. Több ember szorul uzsorahitelre, amit csak tőlük tud felvenni. A kisvállalkozások csődbe mennek, így a legnagyobb multicégek (akik felkészültek a válságra, hiszen be volt tervezve) nagyobb piaci szegmenshez jutnak. Nem utolsó sorban pedig a tőzsdén is rengeteget lehet nyerni ilyenkor bennfentes kereskedelemmel.

2020. máj. 8. 08:30
 12/36 anonim ***** válasza:
55%
Nézd, én utálom Orbánt és utoljára 2002-ben szavaztam a Fideszre, de most ezt a járványt jól kezeli.
2020. máj. 8. 08:47
 13/36 A kérdező kommentje:
Senki nem veszi észre, hogy a munkahelyeknek semmi köze nincs a vírushoz? Gazdaságnak semmi problémája nem volt amíg a kormány bele nem avatkozott. Éttermeket, szállodákat záratnak be? És erről a vírus tehet? Ezt komolyan gondolja bárki is, hogy erről a vírus tehet, hogy bezárták az éttermeket, szállodákat stb? Akkor ki is teszi tönkre a munkahelyeket?
2020. máj. 8. 09:15
 14/36 anonim ***** válasza:
37%
orbán viktor imniszertrelnokurat ne merd a szadra venni dékás
2020. máj. 8. 09:40
 15/36 anonim ***** válasza:
78%

#13 Te tényleg nem érted meg hogy AZÉRT kellett beavatkozni MERT JÁRVÁNY VAN?

Mi ez a hisztizés? Nem úgy történt hogy Orbán kitalálta, most jól bezáratja a munkahelyeket, meg karantént hirdet, majd keresett hozzá egy indokot és ráfogta a járványra. A ballib média már hörögve követelte az országhatárok lezárását, az iskolák bezárását és a teljes karantén kihirdetését, mire meglépték az első szigorításokat, mert már lett vagy 50 fertőzött ebben az országban IS.

Értem én - meg a többiek is - hogy akinek alapbetegsége az orbánfóbia, annak mindenről ő jut az eszébe, de legalább ilyen egyszerű dolgot felfoghatnál, hogy ami ELŐBB volt az az OK és ami UTÁNA történt, az ENNEK KÖVETKEZMÉNYE. Márpedig előbb volt a járvány és csak utána, MIATTA szűntek meg a munkahelyek.

2020. máj. 8. 10:09
 16/36 anonim ***** válasza:
87%
Várjál....Orbán tenyésztette a koronavírust is, hogy a Bp-iekkel kicsesszen, mert nem rájuk szavaztak. Bayer csempészte be wuhanba, hogy onnan robbanjon ki, hogy mindenki azt higgye Trump műve, pedig Sorosé. Így érthető ?
2020. máj. 8. 10:40
 17/36 A kérdező kommentje:

#15 azért mert járvány van nem kéne beavatkozni, ez nem spanyol nátha és társai, túlvan reagálva az egész. 50 fertőzött? Húha! Azta! Ezért tényleg tönkre kell tenni a munkahelyeket! Orbánfóbia nem a betegségem, eddig nem volt semmi bajom a palival amíg el nem kezdte tönkretenni a gazdaságot. Az ok a gazdaság megbénításához kapcsolódó rendelet, az okozat a szállodák/éttermek stb. tönkremenetele.

A járvány miatt mentek tönkre a munkahelyek? Nemis értem, h mi az összefüggés, ezen a gyenge víruson az ország könnyen áteshetne, a gazdasági következményeken nem fog könnyen átesni. Többen fognak meghalni a gazdasági következményekbe mint magába a vírusba. Felelőtlen gondolkodás miatt a jövőben több ember fog meghalni mint amennyi ember meghalt volna a vírusba. Taps👏

2020. máj. 8. 10:49
 18/36 anonim ***** válasza:
70%

Figyuka, amikorra bezáratták az éttermeket a szakács fiam már rég ki volt téve.

Nem volt vendég.

Turista se jön, a tudományos konferenciák is online mennek.

Az F1 jópár eseménye is elmaradt, nem a magyar kormány miatt.

Én voltam már lélegeztető gépen. Elég szar mondás lett volna, hogy na, most kikapcsolunk, mert itt vár egy esélyesebb.

2020. máj. 8. 11:16
 19/36 anonim ***** válasza:
61%

#17 "ez nem spanyol nátha és társai, túlvan reagálva az egész."

Azért elég ciki még mindig ilyen hülyeséget állítani, mikor a szigórú karantén, országhatárok lezárása meg egybek mellett is folyamatosan nő a halottak száma az egész világon.

[link]

Cirka 300000 ember halálát okozta a vírus idő előtt, EDDIG, a szigorú intézkedések között is. Ha nem lépik meg ezeket, akkor 3 milliónál tarthatnánk.

Szerintem nézz utána a spanyolnáthának kicsit jobban! tedd mellé, hogy akkor nem volt olyan egészségügy, nem voltak olyan gyógyszerek, eszközök, mint most. Ha 100 évvel ezelőtti körülmények lennének, akkor a covid-19 hasonló következményekkel járhatna - vagy megfordítva, ha a spanyolnátha vírusa most szabadul el és nem 1918-ban, akkor éppen úgy csökkenteni lehetett volna az áldozatainak a számát.

2020. máj. 8. 11:30
 20/36 anonim ***** válasza:
14%

"Cirka 300000 ember halálát okozta a vírus idő előtt"

Nem igaz. 300 000 ember halt meg koronavírussal megfertőzve. Ha nem érted a különbséget, olvasd el a 11-es hozzászólásomat!

2020. máj. 8. 11:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!