Szerintetek a budapesti embereknek azoknak mindegy, hogy marad a kijárási korlát?
Azt mondta ma kollégám, hogy Budapestnek mindegy, a pestiek pénzes emberek, nem úgy mint a miskolciak és ózdiak, ott mindegy, vidéken a lényeg ez.
Szerintetek is így igaz?
"Persze, itt mindenk gazdag, nálam is aranyból van a wc, majd legfeljebb eladom azt."
"Volt már rá példa a történelemben, hogy a pesti "előkelőségek" odaadták az aranyaikat is a "parasztnak" egy oldal szalonnáért.
De azóta sem okultak belőle."
Nyílván szarkasztikusan írtam, Bp-i vagyok, egy pici lakásban élek, és mint olyan sokaknak, nekem is felmondtak a járvány miatt, pedig a fizumból is nehezen jöttem ki addig is. Nem tudom, honnan jön ez a "pesti gazdagok" fantázia, de elég röhelyes. Ahogy előttem is írták, lehet hogy itt valamivel magasabbak az átlag bérek, de megélhetés is drágább. Ha csak az albérleteket nézzük 40négyzetméteres lakást nem találtál (most ez is változni fog persze) 150e alatt és az még nagyon jó árnak mondható, és erre még rájön a villany, gáz, közösköltség, víz, cirka 60e. A bérlet 9500, ha autóval jársz ott a parkolás, a benzin és a többi ezzel járó költség. De vegyük azt, hogy tömegközlekedsz, akkor is 219500-nál járunk, és még nem nem ettél, nem vettél egypár új zoknit, mosóport, tusfüldőt, nem mentél el sehova, ennyiből csak van hol laknod, és be tudsz járni dolgozni. És mondanom sem kell, hogy egy átlag budapseti fizetése nem éri el 200e-ret. Egy bolti eladó fizuja netto 120 és 170 között van valahol, attól függ, melyik boltban dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!