Fiatalok ti a koronavírustól vagy az esetleges jövöbeni kötelező koronavírus elleni oltástól tartottok jobban?
"Szövegértés! Nem ugyanaz hogy mi a halál oka, vagy hogy a koronavírus áldozataként tartják számon. Ahogy saját példával be is mutattam, attól hogy mi is és az orvosok is tudjuk, hogy barátunk az influenza áldozata - annak is nevezték - attól még a halál okaként a tüdőgyulladás van megjelölve."
Ezt értem és tisztában vagyok vele. Viszont ennek ellenére a statisztikákba bekerül mindenki, aki koronavírussal megfertőzve halt meg, függetlenül a halál okától. Ilyen statisztikák alapján pánikot kelteni pedig olyan, mintha azt mondanák, hogy a kék szemű emberek veszélyben vannak, mert csak tegnap több százezer kék szemű ember halt meg.
"EZT magyarázzuk neked már régóta, hogy ez NEM IGAZ! Te kijelented hogy így van és semmiféle érv nem ingat meg benne - de ettől még nem lesz igaz. NEM tudod mennyi az influenzával megfertőződöttek száma minden évben - ahogy azt sem hogy hányan haltak meg az influenzától."
165,931Seasonal flu deaths this year
"A vírusról még nem bizonyosodott be hogy védettséget ad az ha valaki egyszer már fertőzött volt és kigyógyult."
Biztosra vehető, hogy védettséget ad, mert a mai napig nem találtak olyan embert, aki kétszer is elkapta volna. Csak az nem biztos, hogy egy életre szól a védettség, vagy rövidebb időre.
"Szóval kitaláltad hogy 30 millióan már megfertőződtek? Mert?"
Olvass utána, szakemberek szerint a lakosság 60-70%-ának kell megfertőződnie, hogy kialakuljon a nyájimmunitás.
"165,931Seasonal flu deaths this year"
Tehát a coronavírus még a korlátozásokkal együtt is messze lekörözi az influenzát...
"Olvass utána, szakemberek szerint a lakosság 60-70%-ának kell megfertőződnie, hogy kialakuljon a nyájimmunitás."
Csak épp azt nem bizonyítja semmi hogy bárhol is már a nyájimmunitásnál tartana a népesség.
Fiatal vagyok, egészséges, tiptop immunrendszerrel, úgyhogy a vírustól én, személy szerint nem félek, max az idős vagy krónikus beteg szeretteimet féltem.
Az oltástól sem igazán tartok, mivel ahogy már sokan leírták itt, elég valószínűtlen hogy lessz.
Az egyetlen dolog a témában amitől tartok hogy a nemzethykereszténhazafhyas führer a nagy teljhatalmában, "véletlenül" zárva felejti a határokat és ebben az országban kellene megrohadnom. Nahh ezt speciel nagyon nem akarom. Viszont jó sok videót néztem arról, hogyan menekültek meg egyesek Észak Koreából, és olvastam Park Yeon-Mi "Élni akartam" című (egyébként fantasztikus) könyvét, úgyhogy felkészültnek érzem magam. + ha sima kivándorlâs helyett disszidálnom kellene, talán még sima immigrant helyett menekült is lehetnék valahol, annak is megvan a maga romantikája, sőt még meg is írhatnám a saját könyvemet a témában. Mindennek van napos oldala ha eléggé keressük!
"Tehát a coronavírus még a korlátozásokkal együtt is messze lekörözi az influenzát..."
Leírom ezredszer is, bár tudom, hogy hiába, mert nem szoktad elolvasni a válaszaimat: mindenkit a koronavírus áldozatai közé számolnak, aki fertőzötten halt meg. Ezeknek csak egy (vélhetően elég kis) részüknek okozta a halálát a koronavírus.
"Csak épp azt nem bizonyítja semmi hogy bárhol is már a nyájimmunitásnál tartana a népesség."
Akkor Dél-Koreában mitől ért véget a járvány? Megtiltotta a vírusnak a törvény, hogy terjedjen? Még Észak-Koreáról elhinném, de délen... :D
"Ezeknek csak egy (vélhetően elég kis) részüknek okozta a halálát a koronavírus"
Amit megint csak így benyögsz, szokás szerint, anélkül hogy bármi is téged igazolna.
Ha nem is a halál elsődleges oka a coronavírus fertőzés, csak hozzájárult a beteg korai halálához (hisz ki tudja, hány évig is elélhetett volna még), akkor is ugyanott vagyunk, hogy a fertőzés is oka volt az illető halálának.
"Akkor Dél-Koreában mitől ért véget a járvány?"
Eleve nem ért véget. Csak úgy néz ki, sikerült kordában tartaniuk, mivel rengeteget teszteltek, monitorozták az emberek mozgását, stb.
Nyájimmunitásról sehol szó nincs, hisz semmi nem utal rá, hogy a lakosság egy töredékén kívül a többség valaha is megfertőződött volna.
"Amit megint csak így benyögsz, szokás szerint, anélkül hogy bármi is téged igazolna."
Ezredszer is belinkelem, amit Müller Cecília nyilatkozott:
"Magyarországon a teljes körű tájékoztatás az elv, ezért minden olyan elhunytat a koronavírus áldozatai között tartanak nyilván, aki fertőzött volt, még akkor is, ha nem a vírus okozta a halálát, hanem inkább a meglévő krónikus betegsége."
"Eleve nem ért véget. Csak úgy néz ki, sikerült kordában tartaniuk, mivel rengeteget teszteltek, monitorozták az emberek mozgását, stb."
Ilyen nincs. Akkor lenne, ha az emberek ki sem dugnák az orrukat a lakásból. Soha, senki, szó szerint. Ha csak dolgozni vagy bevásárolni elmennek (márpedig elmennek, különben éhen halnának), már fertőzhetnek. Szóval ez a verzió nem játszik.
"Ezredszer is belinkelem, amit Müller Cecília nyilatkozott:"
Ami semmiben sem vonja kétségbe a coronavírus veszélyességét attól még, hogy nem minden esetben ez az elsődleges ok.
"Ilyen nincs. "
Mert te ezt megint csak így benyögted anélkül, hogy ezt bármi is alátámasztaná...
Józan ész, minél hamarabb kikapnak minden fertőzöttet a tömegből, annál inkább csökken a fertőzés terjedése. Akkor is, ha a lakosság 99%-a sosem fertőződött meg.
"Ami semmiben sem vonja kétségbe a coronavírus veszélyességét attól még, hogy nem minden esetben ez az elsődleges ok."
Pont hogy de, kétségbe vonja, mivel nem tudjuk biztosan, hogy akiket a koronavírus áldozataiként tartanak nyilván, azok közül hányan vannak, akik valóban a fertőzésbe haltak bele. Lehet, hogy 99%, lehet, hogy 10%, de az is lehet, hogy 0%.
"Józan ész, minél hamarabb kikapnak minden fertőzöttet a tömegből, annál inkább csökken a fertőzés terjedése. Akkor is, ha a lakosság 99%-a sosem fertőződött meg."
Ez így van, de ezt is csak akkor lehetne így elintézni, ha minden embert, vagy legalább minden fertőzöttet le tudnának tesztelni. Ez sehol nem történt meg, még Dél-Koreában sem.
Már régebben egy kollégádnak elmondtam, most neked is: nem szokásom trollokkal leállni vitatkozni (akár bértrollok, akár ingyen hülyék), a vírushisztivel kapcsolatban azért teszek kivételt, mert ebben a témában nagyon fontos, hogy tisztán lássanak az emberek, és ne higgyék el a média hazugságait. Akkor szoktam abbahagyni, ha egy kérdést már rajtatok trollokon kívül senki nem néz. Szóval viszlát egy másik kérdésnél, kedves bérrettegő! :)
"Pont hogy de, kétségbe vonja, mivel nem tudjuk biztosan, hogy akiket a koronavírus áldozataiként tartanak nyilván, azok közül hányan vannak, akik valóban a fertőzésbe haltak bele"
Téged fizetnek, hogy játszd az értetlent? Kit akarsz ilyen kamudumával bepalizni? Aki egy kicsit is gondolkodik, úgyse fogod megvezetni...
Igen, van akinek olyan alapbetegsége van, amibe előbb-utóbb amúgy is belehalna. Csak ugye megfelelő kezeléssel egy rákos, egy magas vérnyomásos, stb beteg éveket, évtizedeket is elélhet. Ha mégis meghal, mert az alapbetegsége és a vírus együtt már túl sok volt neki, akkor hiába nem kizárólagos oka a halálának a coronavírus, de oka. Mivel a vírus nélkül nem lett volna pont ugyanolyan helyzetben.
"Ez így van, de ezt is csak akkor lehetne így elintézni, ha minden embert, vagy legalább minden fertőzöttet le tudnának tesztelni"
Nem, legfeljebb akkor lehetne 100% garanciával így elintézni. De semmi nem zárja ki hogy kitartó és következetes ellenőrzésekkel és izolációval még olyankor megállítsák a terjedést, ha a lakosságnak akár csak pár százalékát érte is el a fertőzés, vagy akár még annyit sem.
#28 Tudod vicces, hogy te próbálsz mást trollnak nevezni, akivel nem lehet vitatkozni - miközben te hivatkozol elképzelésekre. Ami oldalt belinkeltél az valamiféle algoritmus szerint mutat számokat és nem konkrét adatokat ad meg. Nem teheti, ugyanis nincsenek napra kész, pillanatonként leközölt adatok. Sehol nem úgy működik a rendszer, hogy meghal valaki, máris ott van az online térben és hozzá tudják adni a többihez. Nincs olyan hogy bárki tudná hányan halnap meg a mai napon a világban - az oldalon mégis fut a szám, hogy "today". Ez egy kamu, hiszen az egészségügyi statisztikákat még az előző évre is nehezen lehet összeszedni valós adatokból.
Amúgy ha igaz lenne, az lenne a legnagyobb bizonyítéka a tévedésednek. Hiszen amit belinkeltél, hogy az influenzának 165,931 halálos áldozata volt, az messze eltörpül a covid-19 áldozatai mellett. És most ne gyere azzal megint hogy "mert mindenkit beleszámítanak aki fertőzött" mert az influenzánál pontosan ugyanezt teszik.
Amúgy totál lényegtelen, hiszen a kérdés az, hogy ezek az emberek MOST haltak volna-e meg ha nem kapják el a koronavírust - és a válasz hogy NEM. Mindegy hogy a vírus nélkül 3 hónapot élt volna még vagy 10 évet, még élt volna. Senki nem tudhatja hogy mennyit, csak esélyek vannak. Rokonomnak pl. 5 éve mondták hogy a felfedezett betegsége miatt 1 éve van maximum hátra - de hála az orvosoknak és az ő saját igyekezetének, most is majdnem olyan jó állapotban van, mint amikor a rossz hírt vele közölték. Remélem 5 év múlva is itt lesz velünk, amit egy influenza súlyosabb változata éppen úgy el tudna venni tőle, mint a mostani járvány, tehát én egyiket sem nézem le. Mintha te meg azon akarnád győzködni az embereket, hogy feleslegesen félnek, hiszen nem egy gyorsvonat robog éppen feléjük, hogy elgázolja őket, hanem csak egy trabant. Nem tök mindegy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!