Közmunka program lenne Orbán nagy terve ami felszívná a több százezres nagyságú munkanélkülit?
Egy része a közmunka lesz de azért a több százezres munkanélküli szerintem elég erős túlzás. De még ha nem is az kérdem én 2007-ben 3,9 millióan dolgoztak és mindenki nagyon elégedett volt, dübörgött a pannon puma. (2002-2007 között 30 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, utána 2010-ig esett 150 ezret)
Most minden közmunkás meg külföldi telephelyen dolgozó nélkül is 4,2 millióan dolgoznak szóval hol itt a probléma?
Egyszer azon megy a sírás, hogy összeszerelő üzemet csinál Magyarországból, most meg azon hogy nem lesz elég munkahely?
"de azért a több százezres munkanélküli szerintem elég erős túlzás."
Hát pedig a kormány is ennyivel számol, és valószínűleg az első 100 ezer már meg is van, csak az adatok nagyjából egyhavi késéssel jelennek meg.
"2002-2007 között 30 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, utána 2010-ig esett 150 ezret"
Annyira számít kb, hogy mi volt 13 éve, mint az, hogy mi volt 50 vagy 500 éve.
"Most minden közmunkás meg külföldi telephelyen dolgozó nélkül is 4,2 millióan dolgoznak szóval hol itt a probléma?"
Hol a probléma? Átaludtad az elmúlt 2 hónapot vagy mi?
"Egyszer azon megy a sírás, hogy összeszerelő üzemet csinál Magyarországból, most meg azon hogy nem lesz elég munkahely?"
Azon megy a "sírás", hogy függően a válsághelyzet hosszától, százezrek maradhatnak jövedelem nélkül vagy túlélésre is alig elegendő jövedelemmel (közmunkás bér). Pontosan mi az összefüggés eközött és aközött, hogy az összeszerelő üzemekre épülő gazdaságpolitika nem jó stratégia? Nem látom át mire akarsz kilyukadni ezzel.
#14, megoszthatnád velünk.
De nincs abban semmi rendkívüli.
A frissen munka nélkül maradtak 51 ezer, és a 270 még megvolt az elmúlt 40 évben mindig. Csak általában sokkal többen voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!