Azért nem írták alá a magyarok (csak csekély 400e) a székely autonómiát, bosszúból, mert ők meg beleszóltak a politikánkba?
Nem is tudom, hogy melyik választási ciklusban, de a határon túli szavazatokkal lett meg a Fidesz 2/3. Ha az nem lett volna, lehet már felszabadultunk volna ezalól a kormány alól, ki tudja.
A legtöbb magyar tehát azért nem írja alá, mert úgy érzi, büntetésből a székelyek maradjanak csak román fennhatóság alatt? Ha már nekünk Fidesz fennhatóság alatt kell élnünk miattuk.
Jogos ez a bosszú?
Nem. Szégyen, hogy 1 millió aláírást nem tudunk összeszedni, Mert ha azért bukna az egész, mert nincs meg 7 országból a minimum, azt megérteném, de így...
Ezek vagyunk, mi, magyarok, nem is érdemlünk jobbat. (Mondjuk, hogy Erdélyből miért nem jött össze több, azt sem értem.)
Ha a Fidesznek nem lenne kétharmada, mitől lenne más a helyzet, mint most? Az előző ciklusban is elvesztették a kétharmadot, most is egy képviselővel van meg nekik.
Az ellenzék mégsem rúg labdába sem. Szóval nincs itt semmiféle bosszú, egyébként meg inkább arról van szó, hogy nem jutott el az emberekhez ez az aláírásgyűjtés, vagy teljesen közömbösek a téma iránt.
Én sem szoktam odamenni az aluljárókban aláírást gyűjtőkhöz.
Jó helyen tapogatózol,kérdező!
Én pontosan ezért nem írtam alá. Nekik is köszönhetjük, hogy ez a haramia a nyakunkon ül már tíz éve.
Ennek az aláírásgyűjtéshez semmi köze a székely autonómiához..
Amúgy szerintem azért nem jött össze, mert sokan nem is hallottak róla. Én is csak pár hete tudtam meg hogy van ilyen, pedig elég régóta tart a gyűjtés. Jobb reklámmal sikerülhetett volna.
Bár még nincs minden veszve, ha kitolják a határidőt, ahogy azt a kezdeményezők szeretnék, akkor is összejöhet még.
Lényegében az utólsónak van igaza. Már régen aláírtam, de fél órát kutattam, mire végre rátaláltam a megfelelő olldalra.
Egyébként egy korábbi kérdéshez kapcsolódóan valaki kiszámolta, hogy -mégha minden erdélyi szavazó a Fideszre szavazott volna, max. 0,2 %-ot javított volna a fidesz választási eredményén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!