Ha a kormányfő szerint "Magyarország megnyerte az első csatát a vírussal szemben", akkor hoyg létezik az hogy mégis nő a fertőzöttek és a halottak száma?
Ez azért is érdekes nekem, mert mert számomra óriási ellentmondásokat figyeltem a Kossuth Rádióban, ugyanis beszédében a fent említett szöveget mondta, ugyanakkor a Krónikában és a hírekben meg tovább emelkedő fertőzöttek, illettve halottak számát említik.
Ez akkor most hogy van?
A fertőzöttek és halottak száma még egy ideig növekedhet, a tendencia a lényeg, hogy egyik napról a másikra egyre kevesebb ÚJ megbetegetés és haláleset legyen. Egyszóval, hogy a vírus reprodukciós rátája elsorvadjon.
Én ezt az oldalt szoktam nézni:
A 4., 5., 6., ábrák alapján csökken a fertőzés üzeme. Az számomra vita tárgya, hogy érdemes e engedni a korlátozásokból, amíg a növekedési faktor tartósan 1 alá nem esik, de valószínűnek tartom politikai/gazdasági okai vannak az elmúlt napok intézkedéseinek és megszólalásainak, mintsem járványügyi.
Az első csatát azért nyertük meg, mert már lassulóban van a vírus és viszonylag kevés halottal megúsztuk. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek új fertőzöttek vagy új halottak de azt jelenti, hogy érdemben már nem fognak ezek a számok változni és ezek a számok ahhoz képest, hogy máshol mi volt igen jó számok.
Svédország 2600 halott, Belgium 7700 és mindkettő kb. hasonló méretű ország mint Magyarország.
Magával a járvánnyal szemben lehet, hogy megnyertük, de számomra kérdéses miért nem számítanak bele az áldozatok számába azok, akik a víruska miatt nem kaptak kórházi ellátást, vagy kirakták őket a kórházból.
Reménykedtem benne, hogy annyi haszna lesz ennek az egésznek, hogy kicsit felzárkózik az egészségügy, de nem. Fejlesztés helyett könnyebb máshonnan elvonni a kapacitást ahol szintén életmentő, sőt sokkal inkább életmentő lenne.
#"5 Ja, csak Olaszország lakossága hatszorosa a miénknek, a népsűrűségről nem is beszélve. Magyarországon Budapesten kívül "
Rizsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!