Te jó ötletnek tartod a korlátozások enyhítését, szerinted túl vagyunk már a nehezén?
A hírek szerint 4 nap múlva kezdődik a tetőzés.
Pont ilyenkor kell enyhíteni, pont, ugyan mikor máskor ugyan...
Egy csomó ember nagyon menne már, mert
a) kell az aktuális havi fizetés, mert nincs tartaléka
b) egyszerűen nem bír megülni otthon, mert ugye "nincs is vírus".
Amúgy szerintem a java még csak most jön, de hát lesz, ami lesz. Oktatási szektorban vagyok érintett, szóval engem szeptemberig nem érint, csak azokat sajnálom, akiket az enyhítés miatt belekényszerítenek olyan helyzetekbe, hogy vállalják a fertőzésveszélyt (pl. esetleg visszavont home office lehetőség).
Aki akar, hadd menjen! (És az volna jó, hogy aki meg akar, az továbbra is maradhasson otthon.)
Az, hogy mit csináltok és az, hogy jogszerűen mit szabad, nem ugyanaz.
Vannak korlátozások, az más kérdés, hogy les*arjátok.
"Az, hogy mit csináltok és az, hogy jogszerűen mit szabad, nem ugyanaz."
"Vannak korlátozások, az más kérdés, hogy les*arjátok."
Az ajánlás és a korlátozás nem ugyanaz, ne te oktass itt ki másokat. Számos más országban súlyos pénzbüntetésbeli jogkövetkezménye is lehet annak, ha valaki indokolatlanul mászkál.
Ha valaminek nincsen következménye, miért tartanák be?
Az egész korlátozás azért kellett, mert a kórházak nem voltak felkészülve a nagy számú fertőzöttre.
Mostanra már van szerintük elég ágy, ápoló, orvos, felszerelés ahhoz, hogyha hirtelen nagyon sokan betegednének meg, akkor is el tudják látni őket.
Egyáltalán nem az emberek egészségmegóvása volt az irányvonal a korlátozásoknál, hanem a kórházi befogadások lehetőségének alacsony száma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!