Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen rosszak az utak...

Miért ilyen rosszak az utak és a járdák Magyarországon?

Figyelt kérdés
Debrecenben élek, és ha kerékpárral megyek a városban, majdnem mindenhol rossz a járda, de az út is sok helyen. Miért nem lehetne erre több eu-s pénzt költeni? Néztem utcaképeket más országokból, Horvátországban nagyon jó utak vannak, Lettországban és Litvániában is folyamatosan fejlesztik, Romániában is a főutak és a városokban az utcák a legtöbb helyen nagyon jók. És ugyanúgy korrupt országok ezek is.

2020. ápr. 29. 10:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

"2010előtt te is kómában voltál látom"

Nem azért is váltottuk le őket, hogy ne lopják el az útépítésre fordított pénzeket?

2020. ápr. 29. 11:16
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

Ha valaki romániában, vagy Amerikában járt már, tudja értékelni a mérsékelten jó Magyar utakat.

Egyébként az EU-s pénzeket csak arra lehet felhasználni amire az eu szánja őket, és ha esetleg marad belőle, azt sem lehet másra költeni...

Ez azt jelenti, hogy az Eu ad mondjuk 3millát egy járdára, de a járda 1,5 millából megvan, a maradékot még a járdához tartozó közvilágításra sem lehet költeni, dehát megy a feleslegbe a megmaradt 1,5 milla...

Részben érthető, mert így kevésbé lehet trükközni a pénzel, de akkkor sem egy ideális rendszar.

2020. ápr. 29. 11:17
 13/21 anonim ***** válasza:
97%

Végre kiderült, hogy Prüsszel miatt vacakok a magyar utak.

2020. ápr. 29. 11:27
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

# 12

Azért ez nem teljesen így van. Az EU csak Operatív Programig van beleszólása, ami elégé tág fogalom, például infrastruktúra. Azt már a magyar kormány dönti el, hogy ebből mire mennyit ad. Nem Brüsszelből mondják azt, hogy járda lehet, de közvilágítás már nem, hanem Budapestről.

2020. ápr. 29. 11:53
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon minden sz-a-r. ittvannak a leg gyengébb fizetések itt vannak a leg gyengébb rádió adók ittvanak a leg gyengébb TV adók. itvan a legtöbb tolvaj Ez az ország egy élhetetlen rabszolga ország. Lassan ki is fog ürülni mindenki elmegy innen külföldre, itt csak a nyuggerek meg a cigányok fognak maradni, ezekkel aztán azorbán építheti az illiberális demokráciáját.
2020. ápr. 29. 12:40
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Mert a javításra szánt pénz elmegy mutyiba. Pedig Mészáros Lőrinc úrnak is jobb lenne ha a 60 milliós Megcedes G63 AMG amit az országból kimutyizott pénzből vett, normális utakon hajthatná.
2020. ápr. 29. 13:32
 17/21 anonim ***** válasza:

12-es vagyok egy szóval nem állítottam hogy Brüsszel miatt olyanok a magyar utak.

Csak szóba jöttek az európai támogatások és arra reflektáltam.

A magyar utak azért ilyenek, mert így van a magyar kormány álltal kezelve.

Nincs szügség olyanokat belelátni amiket nem fogalmaztam meg.

2020. ápr. 29. 16:08
 18/21 A kérdező kommentje:
A járdákat szinte annyira nem fejlesztik, hogy kb 10-20 éve ugyanilyen sz*r. Más országokban megcsinálják.
2020. ápr. 29. 16:51
 19/21 anonim ***** válasza:

Én is Debreceni vagyok ezeket a tényeket csak megerősíteni tudom.

Átszervezték a város közlekedését mondván hogy sok a dugó csúcsforgalomba. most szinte ugyanolyan dugók vannak csak ráadásúl a sok egyirányúsított utca miatt förtelem eljutni Á-ból B-be az utcák egyre gödrösebbek jukacsosabbak a járdák még ennél is rosszabb állapotban vannak. Ha valahol aszfaltoznak az biztos hogy az út nem a csatorna felé lejt és hatalmas vízállások keletkeznek. Én nem is értem hogy ki tervezi ki ellenőrzi és ki kivitelezi ezeket a beruházásokat, minta a holdon járnánk olyan ez a város.

2020. ápr. 30. 17:40
 20/21 A kérdező kommentje:
Igazából ez eléggé Debrecenre jellemző dolog, az óvárosban is a legtöbb utca rossz, néhány még macskaköves. Több vidéki városban azért jobb utak vannak.
2020. máj. 1. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!