Mi értelme a polgármesterek helyi "vírus elleni" keménykedésüknek?
Napi max 1 óra sport, kötelező maszk viselése közterületeken, éjszakai kijárási tilalom, bringások elől lezárt híd, amin gyalog amúgy át lehet menni stb.
Ezeknek mi értelme? Nem egy zombis filmbe csöppentünk bele, ezzel sokan nincsenek valószínűleg tisztában...
"Szóval ha lesz hárommillió fertőzött, na és akkor mi van? Túlesnénk rajta végre."
Igen, csak mire túlesnek rajta megfertőzhetnek újabb 3 milliót, akik közül nagyon sokan nem fogják tünetmentesen átvészelni, esetleg sokan közülük bele is halnak. Miért nem érti még mindig senki, hogy a tünetmentesek is fertőznek?
Úgysem lehet hermetikusan elzárni egymástól az embereket, pláne úgy, hogy sokan nem is érzik magukat veszélyben. A kültéri tömegrendezvények és az összes beltéri rendezvény betiltása volt az egyetlen intézkedés, aminek szerintem volt értelme. Onnantól kezdve elég lett volna figyelmeztetni az embereket, hogy figyeljenek oda a higiéniára, hordjanak maszkot, ha lehet ne csoportosuljanak, stb. Magyarán felnőttként kéne kezelni a lakosságot.
Külön hülyeségnek tartom a parkok, például a Margitsziget lezárását. Nekem, mint belvárosi lakosnak ez az egyetlen olyan hely, ami gyalog elérthető, ahova ki tudnék menni mozogni hétvégén, amikor nem dolgozom. Így, hogy le van zárva hétvégente, ez megszűnt, ami azt jelenti, hogy három hete otthon vagyok és csak a 100 méterre lévő boltig megyek el. Elhiszem, hogy #maradjotthon, de azért szerintem ez az általános egészségi állapotnak nagyon nem tesz jót. Mindezt úgy, hogy a lezárás előtt a szigeten, bár sokan voltak, egyáltalán nem alakult ki tömeg sehol, mert alapvetően az emberek betartják maguktól is a kéréseket, ha rendesen meg vannak indokolva azok.
"Hol van olyan, hogy napi max. 1 óra sport?"
Szegeden.
"Szegeden az elmúlt hétvégékhez hasonlóan a szabadban lenni, sportolni vagy kutyát sétáltatni legfeljebb napi egy órában lehet szombat-vasárnap, azt is egyedül, vagy csak az egy háztartásban élőkkel"
Kérdező!
Tehát egy eset miatt írtál általánosító kérdést. Ráadásul szidod a fideszes polgármestereket, a fenti eset pedig Botkához (MSZP) köthető.
Az valóban nem logikus, hogy időben korlátozni akarja az egyéni sportolást. Ha csak egy helyre lehet lemenni futni Szegeden, akkor van benne ráció, kerékpározásnál már bukik ez az elgondolás.
Ha ilyeneket írsz nekem privátba: "Válogasd meg a szavaidat ha velem beszélsz! Vagy kimosom a szádat szappannal!" az csak azt jelzi, hogy nincs érved. Kevés röhejesebb dolog van az online fenyegetőzésnél.
Ott a link te sötét! Millió idióta korlátozás van, egyre kérdeztél rá ezért arra válaszoltam.
Analfabéta
# 18!
Végre aláírtad a kommentedet! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!