Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek jó ötlet lenne...

Szerintetek jó ötlet lenne ami Pörzse Sándor mondott ma a az m1 Ma reggelében hogy a régi címer legyen újból? Utána Nagy Anna kormányszővivő beszélt róla.

Figyelt kérdés

Pörzse Sándor:

[link]

Nagy Anna:

[link]

2010. júl. 27. 23:26
1 2 3
 21/22 zanatkornel ***** válasza:
50%

Hiába mondja a sok neoliberális idióta, hogy erre most a válságba nincs szükség, igenis van! Hiszekegyet minden iskolába, közintézménybe! A nemzeti identitástudat had gyarapodjon, ezzel elősegíthető valamennyire talán az összetartozás.

" Ezt a horthysta Pörzsét is pofánvághatná valami munkásököl. Gondolom titokban van egy zászlógyára. A kis hülyegyerekek meg csak ne sírják vissza a Horthy-rendszert mert a kisemberek akkor voltak a legjobban elnyomva. "

1. Te egy barom, szélső baloldalit, diktatórikus, kommunista lehetsz! Biztos rossz a rendszer -.-

2. Neked biztos ínyedre van, hogy a mocskos előző rendszer több ezer MAGYAR ember életéért felelős..

3. Tudod, ha elővennél egy történelem könyvet, akkor is válság volt, mint ahogy most is, és lehet, hogy nem éltek jól az emberek, de most se élnek jól, és az a politika valamennyire orvosolni tudta a akkori helyzetet.

4. A 70 évektől folyamatosan igénybe vett kölcsönök miatt is tart itt az ország.

2010. júl. 30. 03:11
 22/22 anonim ***** válasza:
0%

Tesó, töprengj légyszi pár hetet, hogy "miből áll" a nemzeti identitástudat! Elég a címer? Szükséges a címer? Van esetleg száz valóban elengedhetetlen összetevője? Tényleg a címerhasználattal kell kezdeni? Úgy értem: ha valaminek nulla a megvalósítottsága, annak kell "logó", bármilyen mély értelmű legyen is? Ilyen könnyű lenne?

"Hiszekegyet minden iskolába, közintézménybe!" én értem (remélem), és mielőtt nagyon kapnád a marhaságot el is mondom, mit hallok belőle. Ironikus, túlzó megállapítás arról, hogy bizony a keresztény értékrend (még ha nem is feltétlenül maga a vallásosság, és amikor az, akkor se kötelezően vagy "ajánlottan") jól megférne már az iskolákban... Aki kicsit is ismeri ezt az értékrendet, annak van fogalma arról, mennyire tiszták a "régi jó dolgok", és nem gondolja, hogy a konzervatív csávók valami mumusok lennének.

Szóval én is úgy gondolom, hogy nem való isibe a "demokrácia", látványosan fiatal a nép hozzá. És sajnos a kölkök többnyire sokkal nagyobb "demokraták", mint papíron. Ha pedagógusnak kicsit is "nagyobb szavú", stabilabb tartású emberek mehetnének, ha a záróvizsgának része lenne a dominanciavágy nélküliség és az effektív tekintélyük egyfajta mérése, már jövőre nem itt tartanánk. De hozzá kell tennem a saját meglátásomat: mintha az egész műsor az iskolarendszer körül arra lenne jó, hogy takarja a legnagyobb problémát: nem ad valódi tudást, nem része az anyagnak, hogy életképes, világos észjárású, egyenes jellemű felnőttek kerüljenek ki onnan. Pedig asszem nincs, aki ne tudná: egy ilyen "apróság" megvalósítása igencsak megtizedelné az úgynevezett "világ gondjait". A valóban fontos dolgokat áttolja a szülőkre, holott nekik se mondta senki, mennyire sima ügy a helyes elvek mentén, békében élni. A megfogalmazásom sietős, aki kétkedik, gondolja át egyedül! A jobboldaliak nagyobb részével ellentétben én nem féltek senkit. Mindenkinek van esze, és bármikor eltévedhet annyira, hogy használni is kezdi.

2010. júl. 30. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!