Mindenki hatósági házikaranténba kerül, aki külföldről érkezik?
Tegyük fel, hogy egy Angliából érkező magyar állampolgár repülővel érkezik Magyarországra. Neki is 2 hét, rendőrség által naponta ellenőrzött karanténba kell vonulnia a saját otthonába?
Erről konkrét infót nem találtam a neten, csak azt hogy aki Olaszországból jön, azokat ellenőrizgetik naponta a helyi rendőrök.
Köszi a válaszokat.
Most jövök a reptérről. Matricát kaptam, egy papírt aláírtam, de egy szóval sem mondták, hogy minden nap járnak majd ellenőrízni..
Viszont most a vonaton átnéztem a papírt amit kaptam, és most látom, hogy elírták az utcanevet.. 😅
Lehet baj ebből?
Persze, nyilván helyben le kellett volna ellenőriznem, de a fejfájással és a tudattal hogy nem érem el az utolsó vonatot (mert vagy 1 órát úgy álltam, hogy 5. voltam a sorban), ez nem tudott az eszembe jutni.
Nyilván nem járkálok ki jókedvemben az utcára egyébként, de mégis cink hogy elírták 😅
Hasonlóan hangzik a két utcanév egyébként, biztos a maszk miatt hallották félre.
Megtaláltak, mivel a nővéremnek jól írták le a címet és ugye egy helyen vagyunk.
Azt hittem legalább személyit néznek a rendőrök, de azt sem. Csak bepipált minket és ment 🤷♂️
Még azt sem tudtam végigmondani, hogy elírták a címem 😅
De végülis megtaláltak azon a címen szóval oké.
Franciaországból érkezett a napkban az egyik ismerősöm. Naponta 2x ellenőrzik a rendőrök, hogy betartja-e az otthoni karantént.
Nem gondolod amúgy, hogy hazajössz külföldről és derogál 2 hétig otthon maradni, ezért hogy a komfortérzeted meglegyen, jössz-mész és HA fertőzött vagy (hiába nincs tüneted) továbbfertőzöl.
Ha nem tudnád kijárási korlátozás van, szóval az emberek Magyarországon amúgy sem mászkálnak össze-vissza.
# 14
Nem gondolnad amugy....esetleg vki hzamegy 3 honap utan kulfoldrol, nincs ismerose, meg vasarolni sem tud semmit. Akkor mi a franc van?!? (tudom senkit nem erdekel)
Magyarorszagon nem lehet elkapni a virust? A reptertol 200 km-re lakam, Barkitol elkaphatom es tovabb adhatom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!