Hogy működik a külföldről érkezőknek a 2 hét karantén?
Felveszik gondolom a reptéren az adatokat, eljuttatják a rendőrségnek, akik majd naponta látogatnak, igaz?
Gondolom ilyenkor nem játszik a napi 1 sport és 1 kutyasétáltatás, mindig a házban kell lenni.
A rendőrök mindig máskor mennek gondolom ellenőrizni is. Ha utcára lépnek és igazoltatják őket, gondolom repül a bünti. Mennyi?
A rendőrök ilyenkor bemennek a házba is körbenézni, vagy csak elég ablakon/ajtón át felmutatni a személyit?
Akiről én tudok...
Belépéskor nyál,vér...stb mintát nem vettek. Megkérdezték tőle jól érzi-e magát,majd elküldték haza azzal hogy ha egy héten belül rosszul lesz akkor egyértelműen vírusgyanúval, hívja a háziorvosát.Nem volt rosszul...
Piros matricát kellett ragasztania olyan helyre,hogy egyértelműen azonosítható legyen a lakása.
A két hét alatt senki nem ellenőrizte,és nem is érdeklődött.
Kisebb gondjuk is nagyobb volt...gondolom.
Nekem egy ismerősöm azt mondta minden nap járnak hozzájuk. (Kisebb megyeszékhely)
Most viszont énis megyek haza és az tényleg cinkes lesz ha 5 perc sétára sem szabad kiugrani, pedig már itt is (külföld) eleve 2 hónapja nem is voltam még utcán..
Kötelező a 14 napos karantén, de ami alól lehet mentesülni. Bővebben:
A mentesülésről pont ma hallottam énis. Jó lenne ha el lehetne intézni, mert közeli hozzátartozó egészségügyi állapota miatt jöttem haza, nem magam miatt, illetve valakinek kell róla is gondoskodnia.
A 2 hét (én esetemben 2 hónap..) karantén bőven megvolt még otthon az utazás előtt, de ezt elképzelni sem tudom hogyan lehetne igazolni vagy bizonyítani.
A linken leírják hogy lehetséges, de hogy hol és miképp kell a kérvényt beadni, azt már nem említi.
Esetleg tudsz egy linket?
Ott vannak az elérhetőségeik az oldalon.
Esetedben indokolt lehet az ingyenes jogsegély. De bővebb szakszerű informáciokat bíztosan kapsz tőlük ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!