Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Bkk-n kötelező lesz a maszk?

Bkk-n kötelező lesz a maszk?

Figyelt kérdés

Ez valami megkésett bolondok napi tréfa?

Ez a karácsony ez egy kész paródia...

2020. ápr. 17. 17:36
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
29%
#50: Én olyat olvastam, hogy lapos a Föld. Akkor a Föld tényleg lapos?
2020. ápr. 19. 11:28
 52/59 anonim ***** válasza:
0%

Én se értek ezzel a rendeletével egyet.

Aki viselte,akarta viselni az eddig is megtehette,aki meg nem annak meg van az oka hogy miért nem hordta eddig.

2020. ápr. 20. 20:58
 53/59 anonim ***** válasza:
100%

"Aki viselte,akarta viselni az eddig is megtehette".

Épp ez az, hogy ez nem akarat kérdése, akkor lenne az, ha ezzel csak a saját egészségét befolyásolná mindenki. De elsősorban azért ajánlott viselni, hogy másokat ne fertőzzünk meg, ennek nem azon kellene múlnia, hogy kinek mennyire van kedve viselni vagy sem. Hiába veszek fel én maszkot ha a másik nem és nagyobb eséllyel megfertőz, vagy fordítva. Mindazonáltal, függetlenül attól, hogy most ki mennyire tartja ezt szükségesnek vagy fölöslegesnek, nem értem miért kell ebből a rendeletből olyan nagy ügyet csinálni, csak egy maszkról van szó. Egy átmeneti intézkedésről és az is csak a tömegközlekedésen. Más országokban már akkor is kötelező ha kimész az utcára, mégsem csinálnak belőle ekkora cirkuszt az emberek.

2020. ápr. 20. 22:07
 54/59 anonim ***** válasza:
30%

Aki viselni akarta eddig is megtehette.De a maszk viselés mellett ellenérvek is vannak bőven ám.Tehát pro és kontra.Orvosok közt is megoszlik a vélemény.A maszk viseléshez helyes használat is kéne ám.És én magamból kiindulva tudom mert tapasztaltam és be is ismerem hogy én sem tudom helyesen használni és ezzel többet ártok magamnak is és nektek is.

Továbbá az ffp maszknál a kilégzőszelepesnél hogy is van az én védelek te védesz elv?Ugyanis ott pont fordítva van viselőjét védi és nem engem.

Továbbá ezek szerint már nincs hiány mindenhol elérhető mindenhol.Tehát ha az összes Bkk járatain utazó felveszi,meg erősítik ezt a maszkhordást és ugyanaz lesz mint az élelmiszrekből és mindenki hordja meg kilószámra veszi,akkor az eü dolgozóknak/bolti dolgozóknak stb ugyanúgy lesz és nem lesz még nagyobb hiány.

És ugye kisgyerekekre is rá lesz téve mert ugye ők is terjesztik(felnőtt,gyerek egyaránt)megnézném,eleve hogy gyerek méretre nem nagyon láttam lehet van elvétve.

2020. ápr. 20. 22:23
 55/59 anonim ***** válasza:
100%

"De a maszk viselés mellett ellenérvek is vannak bőven ám.Tehát pro és kontra.Orvosok közt is megoszlik a vélemény."

Az meglehet, de most ez a döntés született. Olyan sajnos sose lesz, ami mindenkinek megfelel és amivel mindenki egyetért.

"Továbbá az ffp maszknál a kilégzőszelepesnél hogy is van az én védelek te védesz elv?Ugyanis ott pont fordítva van viselőjét védi és nem engem."

Így van, de a többség nem ffp-t visel azt be kell látni.

"Továbbá ezek szerint már nincs hiány mindenhol elérhető mindenhol.Tehát ha az összes Bkk járatain utazó felveszi,meg erősítik ezt a maszkhordást és ugyanaz lesz mint az élelmiszrekből és mindenki hordja meg kilószámra veszi,akkor az eü dolgozóknak/bolti dolgozóknak stb ugyanúgy lesz és nem lesz még nagyobb hiány."

Az egészségügyi dolgozóknak ezen felül kell biztosítani, amiket nekik szánnak, azok nem is kerülnek hozzáférhetővé az átlagemberek számára. Tehát ha ennek ellenére mégis hiány lenne a kórházakban, az nem azért lesz, mert felvásárolják előlük. Másrészt az utasok helyettesíthetik mással is, nem az a lényeg, hogy minél inkább megszivassák őket.

2020. ápr. 20. 22:59
 56/59 anonim ***** válasza:
100%

"Aki viselni akarta eddig is megtehette."

Igen ezt már fennebb is írtad, reagáltam is rá, de akkor átfogalmazom. A kötelező dolgoknak nem az a lényegük, hogy azok teljesítsenek valamit, akik amúgy is teljesítenék, hanem pont hogy azoknak szól, akik önszántukból nem akarnák. Ezt nem támadásképpen írom, sok olyan szabály van amivel én se értek egyet, de ezeknek mind az a lényegük, hogy egységesen betartassanak valamit.

2020. ápr. 20. 23:06
 57/59 anonim ***** válasza:
53%

Igen utolsó.

Igazad van ezt a törvényt hozták be fogom tartani és mi akik nem akartuk viselni ezután is megtaláljuk a módját hogy ne járjunk rosszul.De ha nektek ez kell.Hát legyen.Majd 200 Ft-os wc papírból lesz készítve kilyukasztott maszk.És az is hatásos lesz ezek szerint mert maszk lesz.

2020. ápr. 21. 00:13
 58/59 anonim ***** válasza:
100%

56-os.

Utolsó vagyok. Maszk ellenes még mindig. Csak elgondolkodtam és más szemszögből néztem a dolgokat.

Orvosok közt is megoszlik a vélemény, pro és kontra. Vagyis neked is igazad van és nekem is. Ha neked is igazad van akkor azt meg el kell fogadnom. Továbbá ti féltek is ettől a vírustól, én meg mástól.És ezt viszont tiszteletbe kell tartanom,ami azt jelenti hogy viselni fogom a maszkot. Viszont nyilván úgy ahogy nekem is kényelmes.Szóval hordani fogom mert gondolok rátok még ha icike picikét is. Hordani fogom, megnyugodhattok, nem zsebkendőt meg wc papírt kilyuggatva hanem varrottat/orvosit de csak úgy ahogy nekem is jó allergiásként pl. igen csak a számon lesz rajta hogy a percenkenti orrfújásomat megoldjam. De azt hiszem még talán így is tényleg megadom az esélyt hogy ne 8% legyen a vírus terjedésére hanem csak 6.És most már belátom csakis rátok gondolva hogy még ha zsebkendő is van valakin még egy kis részben talán az is több a semminél.

2020. ápr. 21. 14:29
 59/59 anonim ***** válasza:

"mi akik nem akartuk viselni ezután is megtaláljuk a módját hogy ne járjunk rosszul"

Miért járna bárki is rosszul azzal, hogy maszkot hord?

2020. ápr. 21. 21:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!