Ha Karácsony Gergely tehet arról, hogy a Pesti úti idősek otthonában járvány van és ennyi a beteg akkor Orbán Viktor tehet arról, hogy Magyarországon járvány van és ennyi a beteg?
#21 Te használod az agyad, amikor írsz?!
Tisztában vagy a dolgok ügymenetével?!
Szakértőkkel kigondolni a megoldást jegyzőnek átadni, elrendelni hivatalosan.
A BKK-nak meg gyorsan új munkatársakat berendelni...
És én sem tudom a teljes ügymenetet, hogy mit hogyan kell, mi mennyi idő lehet. És ez nem azért mert hülye Karácsony, a fideszes polgármesterek a nagyvárosokban szerinted gyorsabban hoztak új rendeletet?!
Mutass példákat, ne a szád járjon!
5-ös “hazudós” vagyok.
Basszus, ennyire elhittétek, hogy komolyan írom? Csak leírtam, hogy mit sugall a kormányzati kommunikáció.
Az emberek tehetnek róla. Józan ésszel az öregek, súlyos betegek vagy légzőszervi betegekhez mindenkinek úgy kellett volna közelednije, ha elkerülhetetlen, mintha bíztosan fertőző lenne. Maszk, kesztyű és tiszta köpenyben.
Erre a zömében 0,1% alatti kockázatú emberekre rendeltek el kujárási korlátozást.
#27 A kórházban fertőződtek meg az amúgy is beteg idős emberek, onnan vitték be a vírust, amikor visszavitték volna.
Nos, igen, egyfelől minden orvosnak, ápolónak új gumikesztyűvel kellett volna minden beteghez nyúlnia, és emellett tesztelni kellett volna az időseket, netán még karanténba tenni két hétre, de nem tették.
Ezért leginkább a kormány a felelős, ugyanis egészségügyi vészhelyzet idején a szükséges plusz védőfelszerelésről, védelmi intézkedésekről nekik kell gondoskodniuk. Nem önkormányzat, nem intézmény, nem a dolgozó feladata a beszerzés és a szükséges feltételek megteremtése, hanem az államé. Nem ment. A dolgozóknak nem volt megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszerelésük, a kormány megszegte az egészségügyi törvényt. Több védőfelszerelést küldött kölföldre (nem a határon túli magyaroknak), mint Budapestnek, aztán van pofájuk Karácsonyt szídni, amikor nem is az ő kötelessége. Az önkormányzatok forrásaira van ész, hogy aztán focira, vadászati világkiállításra és hasonló értelmes dolgokra fordítsák.
"Erre a zömében 0,1% alatti kockázatú emberekre rendeltek el kujárási korlátozást."
Nem. A korlátozást mindenkire elrendelték. Mindenki megfertőzhetett, csak az idős emberekre sokkal nagyobb veszélyt jelent a fertőzöttség, és az idősek mivel alapból betegesebbek, többet jártak kórházban, intézményben lakók között meg sokkal jobban terjed a vírus, ha egyszer bekerül, hiszen közös klotyó, fürdőszoba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!