Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért baj, hogy érettségizni...

Miért baj, hogy érettségizni kell? Miért problémáznak ezen a mai fiatalok?

Figyelt kérdés

Lehetett tudni régen, hogy érettségizni kell középiskola végén. Egy éve folyamatosan készítenek fel a tanárok rá. Nincsen háború, nincs nélkülözés, éhezni sem kell. Minden nemzedék leérettségizett a ma sokat szidott idősek idején is, amikor még szombaton is iskolába kellett járni ám! Mégsem panaszkodtunk

Miért baj, hogy most meg kell méretni magukat a mai fiataloknak ? megvolt az idő,lehetőség felkészülni rá

2020. ápr. 16. 18:40
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
74%

Úgy imádom ezt a lenéző "mai fiatalok" megnevezést, tényleg. Tudom, hogy régen a "mai idősebbek" (csak hogy hasonló szavakkal éljek) élete sokkal nehezebb volt és, hogy ők fiatal korukban olyan csodálatosak voltak, mint amilyenek a "mai fiatalok" soha nem lesznek.

Megsúgom nem az érettségi tényével van baj, hanem azzal hogy lassan egy hónapja bizonytalanság van, van akinek kellett volna az az idő a tanárral, hogy felkészüljön, ráadásul senki nem volt felkészülve a váltásra. Azon a napon amikor bejelentették a távoktatást a végzős diákoknak azt is fel kellett fogni, hogy basszus lehet most láttam utoljára (egy jó ideig legalábbis) az egyik haveromat és el sem köszöntünk. Jó engem ez nem érint, mert még csak tizedikes vagyok, csak az előrehozott érettségim marad el infóból, amire már megbántam hogy jelentkeztem. (volt előkészítő évem egyébként és tizenegyedikes lennék, ha valakit érdekel)

Ráadásul valahogy el kell jutni az érettségire, vannak például távol lakó kollégisták. Szerintem többen amiatt is aggódnak. Mert most oké, hogy ő leérettségizik, jó lesz, de ha mondjuk emiatt kap el valamit a hozzátartozó, az már nem annyira jó.

Szóval egy kicsit lehetne empatikusabb mindenki, és nem kéne ezzel a "mai fiatalok" dumával jönni

2020. ápr. 17. 07:57
 22/22 anonim ***** válasza:

#21 Teljesen igazad van. Pontosan erre gondoltam, mikor a legelején leírtam, hogy szerintem sem az érettségiző fiatalok azok akik szövegelnek (legalábbis többségében), hanem olyanok, akik mindig mindennel elégedetlenek és mindenbe belekötnek.

Teljesen jogos amiket írtál - itthon van gyerekem, érettségizni fog nemsokára és tegnapig azt sem tudhattuk hogy mikor, hogyan, miből. De megoldották, ő-osztály-tanár-iskola, és tanultak rendesen az elmúlt hetekben is. Tudom hogy ez nem megy mindenhol és mindenkinek zökkenőmentesen, de aki akart az most is tudott készülni - aki meg nem akart az egyébként sem tette volna, hiába ül ott az órán. Gyerekem szerint most jobban haladnak, könnyebb volt tanulnia - mert nem kellett azok miatt mással is foglalkozni közben, akik csak zavarni szeretik az órát, a tanulást. Mert azok be sem kapcsolódtak az online oktatásba, vagy ki lehet zárni a hülyeségeiket.

De tedd minden jó gondolatod mellé azt is, hogy a másik oldal sem a kedve szerint csinálja. Vagyis nem azért történtek ezek a változások, mert ezt akarta a kormány vagy direkt digitális oktatásra akartak átállni. Ez egy kényszerpálya, amin én is meglepődök naponta, hogy mennyire jól működik. A másik oldalon vagyok én is, nem tanulok, hanem tanítok. Hidd el a tanárok nagyon is tudják, hogy a diákoknak ez mennyire más - és ez a lényeg. Hiszen amint lehet újra együtt fogjuk folytatni az iskolában. A diákok is meg kell értsék, hogy ezt nem jókedvéből csinálták a tanárok, nem is mehet minden úgy és olyan hatásfokkal mint előtte, de fordítva is így van, a tanárok mostanra lassan kezdik a helyén kezelni és sem túl sokat, sem túl keveset elvárni a diákoktól.

Tényleg az kellene, hogy mindenki más is kicsit jobban beleérezze magát a helyzetbe és elfogadja, hogy mindenki másképpen viszonyul egy változáshoz és ha kérdez, az nem jelenti egyben azt, hogy nem is akarja megcsinálni.

2020. ápr. 17. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!