Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért baj, hogy érettségizni...

Miért baj, hogy érettségizni kell? Miért problémáznak ezen a mai fiatalok?

Figyelt kérdés

Lehetett tudni régen, hogy érettségizni kell középiskola végén. Egy éve folyamatosan készítenek fel a tanárok rá. Nincsen háború, nincs nélkülözés, éhezni sem kell. Minden nemzedék leérettségizett a ma sokat szidott idősek idején is, amikor még szombaton is iskolába kellett járni ám! Mégsem panaszkodtunk

Miért baj, hogy most meg kell méretni magukat a mai fiataloknak ? megvolt az idő,lehetőség felkészülni rá

2020. ápr. 16. 18:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%
#7 Hoztak olyan intézkedéseket, amivel minimalizálják a vírus terjedését. Ha betartják az intézkedéseket az érettségizők nem lesz jelentős plusz fertőzött emiatt. Persze igen lesz, de nem az a cél, hogy ne legyen fertőzött, sosem volt az a cél, hogy ne legyen... Aki azt hiszi, hogy majd Magyarországon pár ezer fertőzöttnél megállunk az álomvilágban él. Az ország többségén át fog menni a vírus mire megáll, cél a vírus lassítása és a tömeges betegedések elkerülése. Ha betartják az érettségizők a szabályokat se a vírus terjedése nem gyorsul jelentősen, se a tömeges megbetegedés nem valószínű. Arról nem is beszélve, hogy az a 70 ezer diák nagyon kis töredéke azoknak akik amúgy is az utcán lennének aznap.
2020. ápr. 16. 19:14
 12/22 anonim ***** válasza:
81%

Ja és a legfontosabb dolgot kihagytam.

Aki a vírus miatt aggódik, vagy a környezete miatt aggódik, vagy nem akar érettségizni, hibás a kérdés érettségizni nem kell idén májusban! Bárki dönthet úgy, hogy ősszel ugyan úgy ingyenesen érettségizik, tehát problémázni senkinek nincs oka.

2020. ápr. 16. 19:19
 13/22 anonim ***** válasza:
94%

#12 Leírtad a lényeget!

NEM kötelező most érettségizni annak aki fél tőle vagy félti tőle most a gyerekét, annak nem kötelező odaengednie.

Csak vállalni kell a következményét, hogy egy fél évvel később mehet egyetemre.

2020. ápr. 16. 19:22
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Gyanítom nem azzal van baj, hogy most 10 ember ül egy teremben és ez sok vagy kevés, hanem inkább a tömegközlekedéssel.

Mondjuk ezt is lehetne jól csinálni akképp, hogy nem 8-tól írni az érettségit, hanem pl. 10-től (ezzel elkerülve hogy a reggeli csúcsforgalomban utazzon amikor tömve vannak a buszok), illetve bár kötelezni nem lehet de nyomatékosan kérni, hogy aki csak teheti autóval menjen érettségizni...

2020. ápr. 16. 19:24
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

De alig járnak a buszok buszsofőrök nagy része otthon ül jelenleg az állásukat féltve. Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell ez főleg az önkormányzatok feladata lesz, szerintem meg fogják tudni oldani könnyen a nagyvárosokban, hogy indítanak pár percenként buszt és csak X ember utazhat rajta, más forgalom úgysincs nagyon.

Érettségi 9kor fog kezdődni nem 8-kor tehát bejutni is több idő lesz és jobban szétterítődik, hogy ki mikor indul a sulihoz.

2020. ápr. 16. 19:33
 16/22 anonim ***** válasza:
24%

#14 "bár kötelezni nem lehet de nyomatékosan kérni, hogy aki csak teheti autóval menjen érettségizni..."

Az én fiam is nagyon szeretne autóval menni érettségizni - de nem fog kocsit kapni. Talán majd a diplomaosztójára mehet azzal! :)

2020. ápr. 16. 20:20
 17/22 anonim ***** válasza:
27%
Mert fölösleges. Én se érettségiztem mégis mindenkinél okosabb vagyok itt.
2020. ápr. 16. 20:53
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

"Nem az a bajuk, hogy nem tudnak majd puskázni. Hanem hogy bemennek, és ha valaki fertőzött, az szépen ragasztja át a vírust tanárra, osztálytársra egyaránt.

"

Mitől lenne bárki is fertőzött?

2020. ápr. 16. 20:56
 19/22 anonim ***** válasza:
75%
18: Mert előtte talán minden vizsgázót és vizsgáztatót letesztelnek? Ha így is tesznek, símán megkaphatják a teszteredmény és a vizsgaidőszak kezdete közt eltelő napokban is.
2020. ápr. 16. 21:02
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem baj. Jó ez.
2020. ápr. 17. 00:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!