Mi ez a kettős mérce?
"Én például sokkal több olyan véleményt olvasok gyk-n, amiben a kijárási korlátozást megszegőket bírálják, mint olyat, ahol a hazahozókat."
Hát persze, mert a vírus már be van hozva. Azzal már nem tudunk (és amúgy nem is tudtunk volna) semmit sem tenni. De azzal, ha otthon maradnak az emberek, a fertőződés lehetősége csökkenhet, kevesebb esik bajban. Ez nem kettős mérce
"Ez a járvány már tavaly ősszel elkezdődött, de akkor még nem is tudtak a SARS-CoV2 létezéséről. Tehát te is járhattál "fertőzött" helyen. Te is megfertőzhettél embereket. Akkor téged is vonjunk felelősségre?"
Azt lehet tudni, hogy Magyarországra hogyan került a vírus. Az első fertőzöttek mindegyike gócpontból jött. Ezek az emberek felelnek azért, hogy Magyarországon 10 millió ember korlátozva van. Jó, nyilván ez így kicsit túlzás, mert ha ők nem, akkor behozta volna valaki más, de ha normálisan le lettek volna zárva március eleje óta a határok, akkor kizárólag ezek az emberek tehetnének a magyarországi fertőzésekről. Én semmiképpen sem, mert idén még külföldön se jártam, nemhogy Lombardiában vagy Kínában.
12
Iráni diákokat diagnosztizáltak először de egyáltalán nem azt jelenti hogy ők hozták be. Ez a vírus már hónapok óta itt volt. De az iráni diákok is amikor visszajöttek Iránból még semmiféle kormányzati intézkedés felhívás nem volt ezügyben. Tehát ők nem szegtek semmilyen szabályt sem meg.
"Nem volt tilos. Az egyetem megkérte a diákjait hogy akik külföldön jártak azok két hétig ne járjanak órákra. Semmiféle hivatalos tiltás vagy korlátozás nem volt érvényben. Tehát nem ők hibáztak."
Tehát szerinted az nem hibázás, hogy nem tartják be az egyetem által kért otthonmaradást (ráadásul orvosnak tanulnak, tíz év múlva ezek fognak pofázni az otthonmaradás fontosságáról)? Mellesleg nem csak az egyetem kérte, hanem az állam is.
Volt olyan tanár aki ezt nem vette figyelembe és nala két hiányzás automatikus bukás. Ők milliókat fizetnek ki azért hogy itt tanulhassanak nem mindenkinek fér bele egy év csúszás egy ilyen dolog miatt. Itt az egyetem is hibázott mert a tanároknak is ki kellett volna adni, hogy a hiányzókat ne buktassák meg de ilyen nem történt. De mint írtam a fertőzés már hónapokkal korábban ideért csak mivel a vírus sem volt még beazonosítva meg márciusig konkrétan tiltotta a kormány hogy bárkit is leteszteljenek így tucatnyi eset kimaradt a hivatalos statisztikákból.
"De mint írtam a fertőzés már hónapokkal korábban ideért csak mivel a vírus sem volt még beazonosítva meg márciusig konkrétan tiltotta a kormány hogy bárkit is leteszteljenek így tucatnyi eset kimaradt a hivatalos statisztikákból."
Ezt azért nem tartom valószínűnek, mert a március 14-ig jelentett esetek közül egy se volt olyan, amelyet ne közelmúltban fertőzött területen járt ember okozott volna. Igaz, hogy ha nem tesztelnek más embert, akkor nem is fog ennek ellentmondó állítás kiderülni, de a nagyon gyanús eseteket akkor is tesztelték, ha nem járt fertőzött területen. Ezért valószínűtlen az állításod, mert ha sokkal régebben került volna Magyarországra, akkor lettek volna nagyon gyanús esetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!