Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem kell attól félni, hogy az...

Nem kell attól félni, hogy az emberek engedetlenné válnak és már nyáron (augusztus) kimennek bandázni?

Figyelt kérdés

Most jól megússzuk a járványt, el lehet mondani hála Istennek. Orbán Viktor is jól kezeli azt. Lapos a görbénk. Itt van a legkevesebb fertőzött & halálos áldozat. Ahhoz hogy ez így is maradjon szükséges, hogy az emberek utasítás szerint járjanak el. Maradjanak otthon.

Én attól félek, hogy ezt a kánikulát nem fogják a négy fal közt elviselni a járvány mellett. Akkorra már 5-6 hónapja fognak otthon ülni. Sokaknak már állása, fizetése sem lesz és kimennek majd az utcára. Talán tüntetnek is majd a koronavírus ellen, ami még jobban berobbantja a járványt.

2020. ápr. 12. 14:33
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
93%

Egész hétvégén ki se mozdultam. Semmi kirándulás! Micsoda szerencse, hogy a vírus csak így terjed! Kedden teljesen biztonságban leszek a zsúfolt vonaton, a villamoson, és a munkahelyemen, pár száz emberrel összezárva. 👍

Egyébként se aggódok. Amíg csak napi 100 tesztet csinálnak, addig nem lesz napi 100-nál több beteg.

Micsoda szerencse, hogy a vírus ellen mennek tüntetni! Nem ám a kormány és az intezkedések ellen!

2020. ápr. 12. 15:02
 12/43 anonim ***** válasza:
94%

#10: Hogy akarsz véget vetni egy világjárványnak?

Ennek akkor lesz vége, ha mindenki védett. Úgy leszel védett, ha 1. beoltanak, 2. átestél rajta.

Az kicsit se zavarjon, hogy ma (húsvét vasárnap!) több ember indult el dolgozni, mint kirándulni. Kedden még több.

Vagy maradjunk mi is otthon? Ti ellesztek a négy fal között 18-24 hónapig. Akkor is, ha nincs áram, víz, internet, távfűtés, gáz, kenyér, tej, pelenka, ruha.

2020. ápr. 12. 15:09
 13/43 anonim ***** válasza:
90%
#10-es egy Ebola ellen nyilván így is cselekednének az emberek, vagy a MERS ellen, de banyek, a jelenlegi tények alapján ennek a halálozási rátája a H1N1 terjedési fázisában prognosztizált halálozási ráta alatt van. Ott akkor 0,1-5%-ot prognosztizáltak, itt pedig már most 0,3% alatti szám látszik. Egy német reprezentatív mintavétel szerint 0,05%, ami a H1N1 tényleges halálozási rátájának felel meg, és ez a halálozás is egy jól meghatározható rizikócsoportot érint.
2020. ápr. 12. 15:12
 14/43 anonim ***** válasza:
14%
#12 Akkor 8-12 hónap, ha minden így megy tovább mint most. Ha mindenki, de szó szerint mindenki megtenné a tőle telhetőt, akkor 1-2 hónap lenne az egész. De tudom, kizárt hogy pont te fertőződj meg, vagy válj hordozóvá. Járd is be nyugodtan keresztül kasul az országot húsvét alkalmából, úgysem lehet belőle semmi gond. Ugyanis te, de csak és kizárólag te (meg még jó páran, akik így gondolják magukról) te a terminátor vagy és esélytelen hogy elkapd.
2020. ápr. 12. 15:15
 15/43 anonim ***** válasza:
91%

#14: Nyuszi, én akkora terminátor vagyok, hogy el is kaptam, ki is hevertem, még az előtt, hogy ez a töketlen banda végre talált egy fertőzött külföldit. Mindezt úgy, hogy hetek, hónapok óta csak dolgozni jártam, és örültem, hogy pihenő napon otthon lehetek.

De akkor írj már valami reális érvet arra, hogy ha egy 4 fős család kocsival átszeli fél országot, és egy órát sétál....(Balaton, Velence, kilátó, bármi ízlés szerint), mennyivel több embert fertőz le, mint ha a 2 fő felnőtt másnap elmegy dolgozni tömegközlekedéssel, és több száz emberrel érintkezik.

Nos?

Biztos azért Budapest a gócpont, mert ott a sok erdő, a zöld felület, és oda kirándult mindenki. Nem ám azért, mert ott van a legtöbb ember egy négyzetkilométeren. Á, dehogy.

2020. ápr. 12. 15:23
 16/43 A kérdező kommentje:

Gondolj bele : ha kimennénk ugyanúgy, ahogy korábban felemelkednének a kritikus állapotbaeső betegek 4000 fölé és nekik már nem tudnánk lélegeztetőgépet adni vagyis mind meghalna, aki a 20%-ba belejutna.

Viszont így, hogy fél vagy 1 évig hordjuk ki, egyszerre nagyon kevés betegszik meg és azokat el tudjuk látni korházi ággyal.

Most 2% alatt lehet tartani a korlátozó intézkedésekkel az elhalálozást. Viszont, ha ezt megszüntetné Orbán úgy tömeges megfertőződések lennének azok 20%-a pedig lélegeztetőgépet igényelne. Annyi pedig az egész világon sincs. Így az a legjobb, ha otthon maradunk és várunk. Mégha fizetést nem is kapsz, az is sokkal jobb, mintha lassan fulladnának meg tízezrek az országban. Nem így gondolod?

2020. ápr. 12. 15:31
 17/43 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem egyöntetűen megszavazhatjuk, hogy Rocco Siffredi f#arka után már csak a koronavírus hisztit nyelték be többen tövig :D
2020. ápr. 12. 15:34
 18/43 anonim ***** válasza:
89%

"Most 2% alatt lehet tartani a korlátozó intézkedésekkel az elhalálozást. Viszont, ha ezt megszüntetné Orbán úgy tömeges megfertőződések lennének azok 20%-a pedig lélegeztetőgépet igényelne. Annyi pedig az egész világon sincs. Így az a legjobb, ha otthon maradunk és várunk. Mégha fizetést nem is kapsz, az is sokkal jobb, mintha lassan fulladnának meg tízezrek az országban. Nem így gondolod?"

Virágszál, minek a milyen 20%-áról beszélsz?

Ha már mindenáron ingert érzel koronavírus témában okoskodni, akkor használj már szakszavakat, és szakszerű fögalmazást.

Kérlek mondd meg, hogy szerinted:

-Hány FERTŐZÖTT van Magyarországon.

-Hány REGISZTRÁLT fertőzött van Magyarországon.

-Hány BETEGE van a vírusnak Magyarországon, és ebből mennyi igényel intenzívosztályt.

-Hány HALOTTJA van a vírusnak.

-És hogy milyen a halottak koreloszlása.

Várva várjuk szakavatott válaszodat.

2020. ápr. 12. 15:39
 19/43 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon nagy érv a lélegeztetőgéppel érvelni, de azt vágod, hogy aki COVID miatt lélegeztetőre kerül az 60-80%-ban nem jön le élve róla, illetve nagy általánosságban is a gépi lélegeztett betegek 60%-a egy éven belül meghal?

Illetve az az érv sem állja meg a helyét, hogy 2 hétig bezárkózol, akkor vége a vájrusznak. Jelzem 1 hónapja vannak korlátozó intézkedések, ebből az első 2 hétben az emberek még be voltak szarva, és komolyan is vették, mégis emelkedik az új megbetegedések száma, ha olyan bazi hatékony a 2 hét karantén, akkor hogy a rákban nincs még semmilyen hatása?

2020. ápr. 12. 15:44
 20/43 anonim ***** válasza:
63%
Dehogy félek, sőt remélem! Én augusztus közepén nyaralni meg fesztiválozni akarok.
2020. ápr. 12. 16:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!