Ha a baloldal lenne most kormányon, milyen intézkedéseket vezettek volna be a járvány kezdete óta?
Különbuszokkal hoznák be a fertőzött migránsokat, közben Soros Gyuribát dícsérő dalokat zengedeznének.
Ez volt a fideszes válasz, a valós pedig az, hogy kb. ugyanezt tennék, mint a jelenlegi vezetés.
Attól függ mióta, baloldal melyik része (ha csak az 0,5% körüli és afeletti pártokat nézem, 2018-ban baloldali volt az MSZP, Párbeszéd, LMP, DK, Momentum, Együtt és Munkáspárt) és mióta. Másrészt, ilyet nem lehet megmondani, hogy "mi lett volna ha".
Lehet hogy én úgy képzelem, hogy fél évre elegendő tartalék van mind pénzben, mind élelmiszerben, ezért meg se éreznék az emberek. Az is lehet, hogy én úgy képzelem, hogy adó emelés, elbocsájtások, megszorítások, hitel felvétel, stb-vel kezelik.
Történelemben (és politikában) nincs "mi lett volna ha".
" én meg nem akarok egy az országot végleg multikultivá tevő"
Itt el kell hogy szomorítsalak, ezt a Fidesz tette meg. Megnyírbálta a szakszervezetek és a munkavállalók jogait, adókedvezményeket és milliárdos támogatásokat adnak a multiknak (lásd: Audi, Suzuki, vagy éppen legutóbb Debrecenben a BMW), kiszolgáltatottá tette a munkásokat és a magas euró ismét nekik kedvez: Ausztriában egy szakmunkás megkap 2000 eurót, ami jelenlegi árfolyamon több mint 700 ezer forint. Nálunk évről évre emelik a béreket, ráadásul nem is kicsit: 8-10%-ot emelnek a minimálbéren és garantált bérminimumon, de ez a magas euró miatt még kedvezőbb a multiknak, ezáltal ők még kevesebbet fizetnek, mintha nincs emelés de erősödik a forint. 2010-ben egy euro 270 forint volt, ami azt jelenti, hogy ha ma ennyi lenne az euro, egy olyan munkás, aki jelenleg bruttó 400 ezret (nettó kb 280) keres majdnem 1500 euróba kerülne a cégnek. Ezzel szemben alig 1200 euróba kerül, mert 350 forint egy euró.
"A kevésbé hasznos elemeket alapjövedelemnel még haszontalanabbá teszik"
A magas segélyekkel én se értek egyet, csak indokolt esetben, ha pl: valaki vagy valakinek a gyerneke fogyatékos és nem tud mellette dolgozni. Ez esetben szükséges neki valahonnan jövedelmet biztosítani. Vagy radikális esetben eutanáziát.
Viszont az alapjövedelem nem csak őket teszi haszontalanná, hanem mindenkinek jár. Ezért "alap" a neve. Tehát a dolgozóknak is annyival több lenne. Mondjuk az tényleg érdekes, hogy gazdag országok mint mondjuk Svájc, nem csinálják, akkor nálunk hogyan akarják.
"Közben a szorgalmasaktól vesznek el, hogy ezeknek oda tudják adni."
Itt ismét az adózás egy meglehetősen érdekes kérdés. A jelenlegi adórendszer a tehetősebbeknek kedvez, akik viszont kevesen vannak. A többkulcsos a szegényebbeknek és az alsó középosztálybelieknek, akik Magyarországon a társadalom nagyjából 60%-át alkotják.
A jelenlegi nem jó, de igazad van, nem mindegy hogyan módosítják. Pl a 2010 előtti is borzasztóan rossz volt, talán rosszabb is mint a jelenlegi.
"Se az LMBTQ szivárványt nem akarom nap mint nap a köztereken látni."
Így van, nem kell őket "push"-olni. Ma már lehet nem változtató műtétet végezni, bejegyzett élettársi kapcsolatot létrehozni és ugyan szigorúak a feltételek, de örökbe is fogadhatnak. Ami engem egyáltalán nem érdekelne, ha mellé csapnák a melegházasságot, oké, csinálják, de nem kell napi szinten nyomni őket vagy többlet jogot biztosítani nekik. Szerencsére Magyarországon nem is igazán van ilyen párt, ami ennyire a melegekre, transzneműekre, LMBTQ-ra helyezné a hangsúlyt. Nálunk nagyjából a melegházasságnál kimerül az egész.
#5 pontosan ez történt! Ráadásul a vírust megelőzve évekkel ezelőtt meglépte ezeket az orbán kormány!
Vivát viktor! "A párttal és néppel egy az utad..."
15-ös: Alapvetően sokmindenben egyetértek, kivéve hogy ezek a lépések szükségesek voltak ahhoz, hogy itt a multik sok munkahelyet teremtsenek. És az egész a melósnak se rossz, mert egyrészt van munkahelye, másrészt az infláció felett növekszik a fizetése.
Az egykulcsos adó pedig ösztönzi az embereket, hogy többet keressenek. Képezzék magukat tovább, hogy legyen jobb fizetésük. Az amerikai libertariánus modeell is ezt vallja, ami jó dolog, mert nagyobb produktivitású, több hozzáadott értéket létrehozó munkaerőt generál. Persze lehetne a rendszerben egy kis konnyites, pl. 2020 elején arról beszélt a kormány, hogy csökkentik az SZJA-t 15-ről 9 százalékra. Ezt én el tudnám úgy képzelni, hogy mindenkinek csak a a bruttó átlagkeresetig eső részt (2019 végén 364 ezer Forint) illetik 9%-os SZJA-val. Ez szerintem mindenkinek jó lenne. Bár persze a megváltozott helyzet miatt egy ideig álom marad. De alapjövedelmet osztogatni orbitális felelőtlenség, mert ahogy mondtam, akkor sokan dolgozni se akarnak, aki meg igen, az meg vastagon kell fizessen akkor.
Az LMBTQ meg olyan, hogy addig terjedjenek a jogaik, amíg azok nem sértik másokét. Házasodjanak nem bánom, meg csináljanak amit akarnak, de pl. egy gyerek örökbefogadása már kényes kérdés, mert akkor jó eséllyel az is olyan lesz, mint ők. De ennek a kérdésnek az eldöntésére már szakemberek véleménye is kellene, nem állítom hogy annyira meg tudnám ítélni ezt. A médiából viszont ki kellene tiltani az olyan tartalmakat, amit az LMBTQ-t reklámozzák. Mint az oroszoknál. Mert a fiatalok szellemi fejlődését negatívan befolyásolja.
Én összességében elégedett vagyok a Fidesz gazdaságpolitikájával, csak az nem tetszik, hogy arrogáns barmok, nem hatnak rájuk a tények, a vírus kezelésében is meglátszik ez. De még mindig jobban érzem, ha Orbán a miniszterelnök, mint ha a balosok lennének. A 2000-es évek tanulságai miatt nem bízok bennük. Akkor is látszólag logikusan cselkedtek, aztán szép fokozatosan a csőd szélére vitték az országot.
"A multikultiról meg nem a gyárak jutnak eszembe, hanem a sok külföldi embe, akiket a baloldal ide akarna telepíteni, lásd migránsok."
De azt tudod, hogy a soron fizetett alacsony bérek miatt most is nagyon sok a külföldi? Szerbek, románok, ukránok, főleg az ország déli és keleti részein.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!