Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincsen állami támogatás...

Miért nincsen állami támogatás a macska/kutya ivartalanításra?

Figyelt kérdés

Hollandiában sokáig teljesen ingyenes volt az állatok ivartalanításra.Most is van rá állami támogatás.Azaz X százalékát az állam állja.

Ennek pedig több pozitív hozadéka lett.A menhelyek száma radikálisan lecsökkent.Illetve, a kóbor állatok száma is elenyészővé ált.

Magyarországon egy hím kutya vagy macska ivartalanítása 10 ezer forint körül van, függően a rendelőtől.

Egy nőstényeké pedig többe kerül, mivel az kvázi egy hasi műtét.

Mondjuk egy ivartalanítási beavatkozás árának 50 százalékát átvállalhatná az állam.

Szerintem nagyon szomorú,hogy a kormány nem támogatja az állattartás jobbá tételét.

2020. ápr. 12. 13:56
 1/9 anonim ***** válasza:
38%
Nem kötelező kutyát-macskát tartani. Akkor fizessék a kocsim mosását is.
2020. ápr. 12. 14:01
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
Legyünk már őszinték: itthon milyen értelmes, humánus dolgot támogat az állam? Vagy úgy egyáltalán, mi az amit támogat úgy általában az állam? A haverok gazdagodását, meg a gyerekcsinálást, hogy még több adózó legyen a jövőben. Ennyit. Kicsit túlontúl optimista vagy, ha azt hiszed ez a kormány majd egy fillért is fog adni bármi értelmes, a világot jobb hellyé változtató dologra a világrekord adóinkból.
2020. ápr. 12. 14:02
 3/9 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem az a szomorú hogy egyesek úgy tartanak állatokat, hogy nem tudnak róla gondoskodni.

Pl. szomszédnak hiába fizetnéd a felét akkor se vinné el ivartalanítani, mert nincs neki arra 5 ezer forintja se.

De akár a nagynéném is mondhatnám, a bőre alatt is pénz volt kis túlzással de mégis legalább 4-5 évig kellett nyúzni, hogy vigye már el a macskáit ivartalanítani, mert a 10+ már kezd kicsit sok lenni és minket(a szomszédai voltunk) is zavar.

Első körben megtiltanám az állatok árulását magánemberek számára aztán a cégeket/tenyésztőket akik kisállatokkal foglalkoznak meg arra kötelezném, hogy csakis ivartalanítottat adjanak el magánszemélyeknek. Sőt még adót is kivetnék rá, hogy egy macska/kutya kerüljön a mostaninál 2-3-szor többe és az abból bejövő pénzt fordítanám ivartalanításra.

A macskák/kutyák ivartalanítását állják azok akik mindenáron tartani akarnak ne azok akinek ehhez semmi közük nincs.

2020. ápr. 12. 14:09
 4/9 anonim ***** válasza:
19%

#2 nyelvvizsgát? jogosítványt? külföldi tanulmányutat? ...

Nem a cicusok meg kutyusok teszik jobbá a világot hanem az emberek, ha te azt hiszed hogy a családtámogatás kevésbé fontos mint a macskák ivartalanítása akkor szerintem komoly gondok vannak nálad.

2020. ápr. 12. 14:12
 5/9 anonim ***** válasza:
Nincs fölösleges tíz rugód? Akkor ne tarts állatt.
2020. ápr. 12. 14:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Hollandia egy teljesen más berendezkedésű és mentalitású ország, mint Magyarország itt a vadkeleten. Ott szokás belegondolni és megvizsgálni egy intézkedés vagy ötlet közvetett hatásait is, nálunk egy ilyen ötletre azonnal rávágja szinte mindenki, hogy AZÉNADÓMBÓLAZTÁNJÓHOGYNEEE!!. A kisállattartásnak rengeteg pozitív hatása van, például idős és/vagy egyedülálló emberek mentális egészségének megőrzéséhez egy nagyon jó megoldás, nekik akár tb alapon is lehetne támogatást nyújtani. Ja csak ehhez például az egészségügyben is kéne egy szemléletváltás, hogy ne csak azt tekintsék betegségnek, ami vérzik vagy fáj, minden másra meg ott a frontin vagy a xanax. Az általad említett kóbor állatok és menhelyek számának csökkenésével pedig a közösség is részesülne a pozitívumokból.
2020. ápr. 12. 14:33
 7/9 anonim ***** válasza:
Jóhogynem adja már a tápot is ingyen az állam. Tiszta kommunizmus. De akkor mivel én nem tartok, nekem fizesse az évi nyaralásomat minden télen a trópusokra két hétre.
2020. ápr. 12. 14:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Az állatok ivartalanításának ingyenessé tétele segítené a kóbor állatok számának csökkentését.

Állatszeretőknek:

[link]

Állatokat nem szeretőknek: a kóbor állatok növelik a fertőzésveszélyt, szennyezést okoznak, amit valakinek el kell takarítania. A kilövés nem megoldás, az ebadó szintén nem. Az ivartalanítás a tuti.

2020. ápr. 12. 20:22
 9/9 anonim válasza:
Én se értem csak azokat a kutyákat nem kéne ivartalanítani amelyikeket tenyésztik tenyészengedéllyel
2020. ápr. 13. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!