Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tisztifőorvos mitől "tiszti"?

A tisztifőorvos mitől "tiszti"?

Figyelt kérdés
Jó időben volt jó helyen és csupán egy közepes háziorvos kaliberű egyén, vagy tudása az univerzumban egyedülálló és ezért ez az elegáns jelző?
2020. ápr. 11. 14:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%
Ostobák választanak ostobát
2020. ápr. 11. 14:08
 2/11 anonim ***** válasza:
67%

Müller Cecília azért nem egészen átlagos.

4 szakvizsgája van,köztük az egyik járvány specializáció.

Nem minden orvos futkározik olyan kvalifikációkkal, mint ő.

Szerintem, ő nem végzi rosszul a munkáját.

2020. ápr. 11. 14:12
 3/11 anonim ***** válasza:
17%
Beállított bábu, azt mondja amit engednek neki..
2020. ápr. 11. 14:13
 4/11 A kérdező kommentje:
Értem, de mitől tiszti?
2020. ápr. 11. 14:24
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
ezt a kérdést már én is szerettem volna feltenni, én se tudom miért tiszti
2020. ápr. 11. 14:28
 6/11 anonim ***** válasza:
39%

"Beállított bábu, azt mondja amit engednek neki.."

Sokan mégis inkább neki hisznek, mint neked. És nagyon jól is van ez így.

2020. ápr. 11. 14:32
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Mitől tisztifőorvos? Mert ez a neve a legmagasabb tisztségnek aki orvosi kérdésekben ilyenkor döntéseket hozhat. "Az országos tisztifőorvos hagyományos elnevezésű tisztség. "

[link]

Tényleg csak 2 másodperc beírni a gugliba és megtalálni a választ.

Ugyanígy azt is hogy valójában kicsoda Müller Cecília és milyen képzettségei, szakmai tapasztalatai vannak.

"Négy szakvizsgával (üzemorvostan, háziorvostan, közegészségtan-járványtan, megelőző orvostan és népegészségtan) rendelkezik.[2][3]

Dunaújvárosban a Szent Pantaleon Kórház II. sz. Belgyógyászati osztályán[1] volt kórházi orvos, a Mezőfalvi Mezőgazdasági Kombinátban üzemorvos, majd nagyvenyimi háziorvos (1991–1996), azután dunaújvárosi tisztifőorvos. 2010-től néhány hónapon át a Közép-Dunántúli Régió tisztifőorvosaként irányította az ajkai vörösiszap-katasztrófa következményeinek elhárítását.[4] A vörösiszap-katasztrófa elhárításában való részvételéért, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének megyei tisztifőorvosaként, dr. Faludi Gáborral, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal gyorsreagálási főosztályának vezetőjével együtt, 2011. október 4-én miniszteri elismerésben részesült.[5]

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője, majd kinevezték a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetőjének és így országos tisztifőorvos lett.[6]"

[link]

2020. ápr. 11. 14:36
 8/11 A kérdező kommentje:
Értem, akkor olyan "ezermester" féle, aki valamennyit mindenhez is konyít?
2020. ápr. 11. 14:42
 9/11 anonim ***** válasza:
67%
#8 NEM! Olvasd már el ami a wikipédián van legalább!
2020. ápr. 11. 14:55
 10/11 Andizsuzsi ***** válasza:
66%
Azért háziorvosoknál ez nem olyan nagy fegyvertény. Mindegyiknek van háziorvosi, többségének üzemirvosi szakvizsgája az eredeti szakja mellett. Az enyém belgyógyász és gasztroenterológus ezek mellett, a korábbi tüdőgyógyász volt.
2020. ápr. 11. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!