Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a maszk-mánia? A járvány...

Mi ez a maszk-mánia? A járvány elején azt harsogták, hogy semmit sem ér a maszk, felesleges hordani (ez egyébként igaz is), most meg Fehérváron pl. kötelező lett.

Figyelt kérdés
Az emberi hülyeségnek tényleg nincs határa...

2020. ápr. 11. 11:05
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
79%

a gyengék kedvéért többféle 3m-es maszk van és lényegében ugyanúgy néz ki messziről :D de van külön erre a célra gyártott 3M maszk és van sima, gyári is.

de ugye az is baj ha valakinek van sapkája az is ha nincs.

2020. ápr. 14. 12:06
 32/50 anonim ***** válasza:
100%
Mutassál már fotót az általad említett kilégzőszelepes maszk belsejéről. De még jobb lenne, ha te készítenél.
2020. ápr. 14. 23:05
 33/50 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az ffp3-ban aztán nincs semmi szűrő a kilégzőszelepnél, csak egy szilikonmembrán. A belégzettet szűri, de a kifújtat nem.

[link]

uvex DISPOSABLE MASK / FFP3 / FILTERING

2020. ápr. 14. 23:12
 34/50 anonim ***** válasza:
100%
Hajj több féle 3m maszk van, a 3m olyan mint egy márkanév ha úgy tetszik 😊 azon belül is több féle funkciót tölt be, okos tojás
2020. ápr. 14. 23:15
 35/50 anonim ***** válasza:
100%
2020. ápr. 14. 23:16
 36/50 anonim ***** válasza:
100%
Ennél sincs semmi szűrés a kilégzőszelepnél. https://www.youtube.com/watch?v=ZWkLqJrjWe8
2020. ápr. 15. 01:26
 37/50 anonim ***** válasza:
79%

ehh buta vagy és ennyi. TÖBBFÉLE MASZK VAN ebben a típusban és szinte mind ugyanúgy néz ki...

ennél egyszerűbben nem tudom leírni -.-

2020. ápr. 15. 09:00
 38/50 anonim ***** válasza:
100%
Ne írd, mutasd! Ne csak hőbörögjél.
2020. ápr. 15. 12:41
 39/50 anonim ***** válasza:
100%

17 és 19

Végre valakik akik átlátják a problémámat.

Engem idáig nem érdekelt ki hordja és ki nem,de hogy meghatározzák és kötelezővé teszik azt azért sokallom.

Több probléma miatt.

Kezdem,és cáfoljon meg valaki aki ugyanebbe a szituba van mint én.

Allergiás vagyok.5 percenként folyik az orrom,tüsszögök.Ezt maszkban nem tudom kivitelezni.Vagy hagyjam hogy a taksi-maksi belefojjon a maszkba,le az arcomra?Kérdem?Nyilván nem így én is ahogy 19-es le-fel húzom hogy kifújjam az orrom,vagy tüsszentsek,eleve maszkban nem is tud az ember nagyon tüsszenteni,ha meg visszatartod az hatalmas egészégi kockázattal jár,nézzétek meg kérlek.

Engem és sokan másokat megtanítottak hogy mindig könyökhajlatba tüsszentünk ,papírzsebkendőbe fújjuk az orrunkat,csukott szájjal köhögjünk és ásítsunk stb.ezt így is teszem.Aki meg ezt nem tudja az viselhet nyugodtan,nem akadályozom benne.Bár aki ezeket nem tudja az a wc után sem mos kezet.

Továbbá.Én is akaratlanul is hozzányúlok az arcomhoz,igen maszk alatt is mert pl.viszket stb. és utána ugyanúgy fogom a kapaszkodót.Igen többet nyúlok így az arcomhoz mint előtte.Szóval éppen azért valakinél ajánlott valakinél nem.

Továbbá voltak más problémák is amik lehetnek másnál is.Pl. a varrot maszk gumis része szorítja a fülem.Más két órán át viselni és más 10 percre.Ez azért van mert mindenkinek más az arcformája,ami az enyémre jó,a tiédre nem biztos.De ez is megoldódni látszik mert felajánlottak gumicserét stb.

A másik a sál/kendő is megteszi.Igenám de én sálat/kendőt/sapkát/kesztyűt télen se hordok igen egyiket se.Tehát nincs. Lehetnek mások is akiknek nincs.

Kézügyességem nincs,ha lenne akkor a lyukas zoknikat is nem kidobnám hanem megvarrnám. És ezzel is sokan vannak így.

A maszk eldobható amit árulnak az csak 3-4 óráig jó.Tehát akárhogy is számolom az 22-23 napra egy bérlet ára kb

A BKK-nál pedig más opció nincs,igen kérdeztem hogy mondjuk a kieső időre visszaváltják a bérletet ha mondjuk én gyalogolni stb szeretnék vagy még jobb elengednék a bérlet árát csak a járványos időre és abból meg tudnám venni a most 800 Ft-os eldobható maszkot.Nem ilyen nincs.

És igen vannak még vagy lehetnek rengetegen így.

Tehát mivel mindenki más és más körülményekkel azért ezeket is figyelembe kellet vagy illet volna venni vagy megoldást keresni és találni rá.Mert pl.sehol nem olvastam hogy akkor valamelyiket minden kerületbe bedobnák a mindenki postaládájába akár sálat/akár kendőt /akár maszkot bármilyet.

2020. ápr. 19. 10:59
 40/50 anonim ***** válasza:
79%

én textil maszkot vettem és az mosható ezért olcsóbb is. csak igyekezni kell. Kendője,sálja mindenkinek van, szóval ez is megoldható...

Varratni is lehet varrodában és ha cigire és piára van pénz erre is kell, hogy legyen ilyen egyszerű.

2020. ápr. 19. 19:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!