Mi a tapasztalatod a kijárási korlátozással kapcsolatban abban a városban, ahol élsz?
A mai termés:
Mindkét szomszédnál családi program, minden korosztály képviselve, sütögetés, szembeszomszédnál haverok kalákáznak a házon, biciklisek, kutyások jönnek-mennek, az egyik közeli háznál jelenleg is tizenévesek nyomják a bulit. Autóval mentem egy kört, egy útszéli csárda nyitva, előtte 5-6 autó, a közeli tónál minden horgászhely elfoglalva, apu pecázik, a kiccsalád piknikezik.
Van még kérdés?
Úgy néz ki, mifelénk az emberek önfegyelme nagyobb (bp-i agglomeráció). Magam is alig megyek ki, és ha igen, 3-4 háztartásnak vásárolok be. Úgy vettem észre, egyre többen hozatnak házhoz alapvető élelmiszereket is. Az utcán érezhetően kevesebb a gyalogos, csoportosulások nincsenek, a boltok viszont az akciók miatt alkalmanként túlzsúfoltak (ld. az egyik budaörsi szupermarketet csüt. 8-9 között). Az kriminális volt.
Az önkormányzat keze igazából meg van kötve tech. okok miatt: eszközhiányosak és ember sincs ilyesmire. Ami sokat javítana az otthonmaradási kedven, az a rossz idő. Illetve a haldoklók bemutatása a tévében (nyilván ez etikai okok miatt nem fog bekövetkezni).
“Amit furcsállok az az, hogy valahogy a helyi vezetők sem aggódják túl a dolgot. Vagy lehet, hogy nem tudnak semmit se tenni.”
Nem is tudnak, mert mindenki egyből a jogaival jönne, őt ne merjék korlátozni holmi vírus miatt...
Mivel én a kezdetektől fogva járok:
- egyéni szabadidős tevékenységet végezni
- rendszeresen bevásárolni
Így kb annyit érzek meg, hogy múlt hét végén leszakadtam a boltba dél előtt, mert teljesen elfelejtettem, hogy ez a hülyeség van, és kiküldtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!