A jelenlegi helyzetben hogy tud bármelyik politikus a transzneműek nemváltoztatási jogán gondolkodni?
Mellékes infó, hogy szerintem több szempontból is értelmetlen lenne megvonni a jogokat, de nem is ez a lényeg. (Egyébként vírustól független is úgy gondolom,hogy ennek a javaslatnak nincs értelme) Szerintem csak azért van ez a javaslat ilyenkor, mert a vírus miatt senki nem tüntetne ellene.
Itt a vírus, az emberek pánikolnak miatta, problémák vannak az oktatásban, egészségügyben, és a helyzet miatt a gazdaságban is. Ilyen helyzetben hogy tud valakinek egy olyan intézkedés javaslata, ami nem érint mindenkit, akit meg igen azt rosszul? Most komolyan a transzok jogainak a csökkentésén kell gondolkodni, ráadásul ilyenkor?
"Ne magyarázzuk be magunknak, hogy nem tehetnek róla."
Te miért magyarázol bele olyat, amit nem mondtam?
Kérlek, idézz, hogy hol tagadtam, hogy tehet róla, vagy állítottam, hogy nem tehet.
Ha figyelmesen olvasol, semmit nem nyilatkoztam ezekről, szándékosan, hogy ne terelődjön arra a beszélgetés.
mégegyszer:
"Van egy fiúnak született ember, aki teljesen nőnek érzi magát, szenved attól, hogy neki férfinek kell lennie."
Ezt, mint leírást elfogadod? Tök mindegy, hogy mi miatt és az is, hogy ez betegség-e vagy sem. Ha valaki pl. depressziós, akkor kaphat akár táppénzt, meg fordulhat orvoshoz, pedig az is "fejben dől el".
"Mit árt ő azzal a többieknek, a társadalomnak, hogy a személyiébe bekerülhet, hogy ő nő és lehet női neve?"
Fontos: a műtét elvégzését NEM tiltja a törvény. Csak a személyibe történő bejegyzést!
Szóval ez miért káros a társadalomra?
Annyira szánalmas vagy #15 és olyan nevetséges érveket hozol fel a jogi nemváltás ellen, hogy csak na:
-Természetellenes.
Tudod mi természetellenés még? Az egész mindenség, ami körülvesz, az internet, a mobilod, a tömegközlekedés és még lehetne sorolni mindent, hogy mi természetellenes. Gondolom, ami szép és jó neked, attól nem undorodsz, hogy de hát természetellenes. Menj ki az erdőbe és élj ősember módjára, az természetes...
-Fejben dől el.
Szerinted ki akar transznemű lenni? Kinek jó az, hogy a társadalom egy része kinézi, kineveti, megszólja, nagyon ritka esetben akár meg is veri vagy megöli. Kinek jó az, hogy milliókat (egy mindenre kitérő tranzíció esetében inkább kb. 10 millió forintot) költ csak arra, hogy a másik nemnek megfelelően nézzen ki a teste? Kinek jó az, hogy azon izgulhat, hogy a szülők/barátok mit fognak szólni, hogy mi lesz ha kiderül a munkahelyen? Szerinted van olyan biológiailag férfi, aki férfinek érzi magát, aztán egyik nap felkel és azt mondja, hogy ezeket a hátrányokat mind bevállalja, csak, hogy egy olyan teste legyen, amit nem is akar (mert ugye férfinek érezte magát eddig)?
-A gyermekeinknek nagyon rossz példa.
Mesélj már, ha te gyerekkorodban látsz egy nőt, akiről kiderül, hogy férfiként pénisszel született, akkor te is transznemű lennél ma és átműtetnéd magad? Szerinted van olyan gyerek, aki transznemű lesz attól, hogy lát egyet vagy megtudja, hogy léteznek? De fordítva is feltehetném a kérdést, szerinted a transznemű gyerekek miért nem "válnak" ciszneművé amiatt mert egész életükben folyamatosan szinte kizárólag csak cisznemű emberekkel vannak körbevéve??
"egy fiúnak született ember" Ezt írtad. Tudom, senki nem kérdezte meg, hogy milyen neműnek akar születni, de aki fiúnak született, az nem lehet nő. Aki mégis annak hiszi magát, az pszichológusra szorul szerintem.
"szenved attól, hogy férfinek kell lennie"
Te sem gondolod komolyan. Az ember ösztönszerűen az ellenkező neműhöz vonzódik. De mivel az ember több, mint ösztön, ezért el tud térni az ösztönszerűtől. Alapjában ezzel nem lenne baj, de bizony vannak olyan területek, mint pl. a szexualitás, ahol meg kellene őrizni az ösztönént.
Csak a tények kedvéért:
- természetellenes
Azonos neműek nem képesek utódnemzésre. Ha egyre több ilyen ember lesz, akkor egyre kevesebb gyermek fog születni. Szélsőség, de ha minden ember ilyen lenne, kipusztulna az emberiség. Így már érthető, hogy miért természetellenes??
- fejben dől el
Hidd el, nem azért akar valaki ellenkező nemű lenni, mert akkor ki veti a társadalom. Azért akar az lenni, mert nem tud a személyiségével mit kezdeni. Az identitászavar nem az id-benben hanem a szuperegoban megy végbe.
- rossz példa
Egy gyermek minél kisebb, annál befolyásolhatóbb. Ha egy olyan társadalomban nő fel a gyermek, ahol teljességgel elfogadott az, hogy valaki csak úgy nemet vált, és férfi férfival, nő nővel simán élhet együtt házasságban (mert efelé halad a világ), akkor neki is teljesen természetes lesz az egész. Holott ez messze nem természetes, sőt. Undorító egy világ ez.
Egy percig sem állítottem, hogy ez nem pszichológiai zavar.
Viszont még mindig nem válaszoltál arra, mitől lesz jobb a társadalomnak, ha nem engedi, hogy a nemváltoztató műtét után a személyibe bejegyezzék az illető megváltoztatott nemét.
Erre szeretnék választ.
Egy percig sem állítottem, hogy ez nem psz ichológiai zavar.
Viszont még mindig nem válaszoltál arra, mitől lesz jobb a társadalomnak, ha nem engedi, hogy anemváltoztató műtét után a személyibe bejegyezzék az illető megváltoztatott nemét.
Erre szeretnék választ.
A pszichológiát illetően én sem azt írtam, hogy te bármit is állítottál volna ennek kapcsán, csupán tényeket írtam le.
"mitől lesz jobb a társadalomnak, ha nem engedi, hogy a nemváltoztató műtét után a személyibe bejegyezzék az illető megváltoztatott nemét"
Azt hittem egyértelmű, de akkor kifejtem. Nekem alapvetően azzal van problémám, hogy egyáltalán van lehetőség ilyen beavatkozásra. Ahelyett, hogy kisegítenék szerencsétlent, segítenek neki méginkább elmélyülni és ebben a dologban. Ja, és akkor még mosolygunk is rá, mert "hát az tök természetes". Az emberi hülyeségnek nincs határa.
"- természetellenes
Azonos neműek nem képesek utódnemzésre. Ha egyre több ilyen ember lesz, akkor egyre kevesebb gyermek fog születni. Szélsőség, de ha minden ember ilyen lenne, kipusztulna az emberiség. Így már érthető, hogy miért természetellenes??"
Ez hogy jön a transzneműséghez?
Nem minden transznemű a saját biológiai neméhez vonzódik. Egy hormonkezelés előtti transznemű nő, ha leszbikus/biszexuális ugyanúgy teherbe tud ejteni egy cisz nőt (vagy egy pre-HRT transz férfit), mint egy cisz férfi. Ha fagyaszt ivarsejtet, bármikor lehet saját, biológiai értelmben vett gyereke.
Már megint kevered a szezont a fazonnal, és olyan dolgokat állítasz a transzneműekről, ami nem igaz. A saját hazugságaiddal akarod igazolni, hogy miért természetellenes.
Egyébként az idióta logikáddal a fogamzásgátlás bármilyen módszere is természetellenes és undorító. Szélsőség, de ha minden ember fogamzásgázlást alkalmazna, kipusztulna az emberiség. Így már érthető, hogy miért természetellenes? Úgyhogy, ha óvszert használsz egy undorító, természetellenes ember vagy aki az emberiség kipusztulását akarja. Na milyen érzés, ha a logikádat ellened használják?
#27 Nem akarlak megbántani, de szerintem az "idiotizmus" sokkal inkább nyilvánul meg a te válaszaidban.
Most komolyan normális dolog az, ha egy nő férfivé műtteti magát, vagy akár fordítva? Komolyan normális dolog az, ha valaki ellenkező neműnek "érzi" magát? Komolyan gondolod azt, hogy ez mind normális és ebben nincs semmi kivetni való? Annyira elvakult az ember, hogy saját magával szembemegy és még azt mondja rá, hogy ez nem baj??
Azért természetellenes, mert ez nem normális dolog. A férfi és a nő egymásnak lett teremtve. A férfi és a nő szerelmének gyümölcséből lesz a gyerek. A család. A boldog élet. Szerinted az olyan emberek teljes értékű életet élnek?
Ami a fogamzásgátlást és az óvszert illeti: felelősséggel kell nemi életet élni. A szeretkezés célja a gyermeknemzés, nem az élvezetek. Elég baj az, hogy az ember az élvezetek felé tolta el.
Aki nem követi a világ trendjeit, az keveset tud a világról? Akkor leszek "jó" ember, ha minden népszerűre azt mondom, hogy jó? Vagy ha bárki identitászavarára azt mondom, hogy ez teljesen rendben van? Pont nem érdekel, hogy mi számít a világ szemében "jónak". Férfinek nő a párja, nőnek a férfi. Ez a normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!