A jelenlegi helyzetben hogy tud bármelyik politikus a transzneműek nemváltoztatási jogán gondolkodni?
Mellékes infó, hogy szerintem több szempontból is értelmetlen lenne megvonni a jogokat, de nem is ez a lényeg. (Egyébként vírustól független is úgy gondolom,hogy ennek a javaslatnak nincs értelme) Szerintem csak azért van ez a javaslat ilyenkor, mert a vírus miatt senki nem tüntetne ellene.
Itt a vírus, az emberek pánikolnak miatta, problémák vannak az oktatásban, egészségügyben, és a helyzet miatt a gazdaságban is. Ilyen helyzetben hogy tud valakinek egy olyan intézkedés javaslata, ami nem érint mindenkit, akit meg igen azt rosszul? Most komolyan a transzok jogainak a csökkentésén kell gondolkodni, ráadásul ilyenkor?
Nem tudok másra gondolni, mint színtiszta szemétségből csinálták.
Arra kíváncsi lennék, az anyakönyvi nemváltoztatás tilalma milyen előnnyel jár bárki számára Samjén szerint?
Tényleg vannak fixálva erre a genderkérdésre. Beteges.
"....hogy kedden éjjel fél 12-kor Semjén Zsolt egy olyan salátatörvényt nyújtott be, amelyben a védekezéssel összefüggésben is hoztak volna komoly változásokat ugyan, de tartalmaz még egy sor, a koronavírussal semmilyen összefüggésben nem lévő, de fontos változtatást is.
A törvény elfogadása esetén módosulna az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény, bekerülne a születési anyakönyvbe a születési nem, ami a javaslat szerint „az elsődleges nemi jelleg, illetve kromoszóma alapján meghatározott biológiai nem.
A SZÜLETÉSI NEM FELVÁLTANÁ A SZEMÉLYAZONOSÍTÓ ADATOK NYILVÁNTARTÁSÁBAN SZEREPLŐ „NEM”-ET, EZ AZ ADAT PEDIG A JAVASLAT ALAPJÁN NEM LENNE MEGVÁLTOZTATHATÓ."
Én nem akarok támadó lenni, de úgy érzem, hogy le kell írnom a teljes véleményemet.
Az egy dolog, hogy ezután is bárki eshet át nemátalakító műtéten, de most gondoljon bele mindenki. Megy állásinterjúra egy férfi mondjuk, nézik az adatait és az van írva, hogy ő nő. Na ilyenkor magyarázkodni kell az illetőnek hogy mi, nagyon lesz ellene a diszkrimináció, és például ez az intézkedés megfosztaná őt a magán élethez való jogtól. Értitek, kötelező lenne elmondania, hogy mi van, pedig egyébként szerintem az, hogy kinek milyen nemi szerve és miért van, nem igazán tartozik a munkáltatóra.
Meg egyébként is. Nem foghat neki senki neki például a hormonterápiának különböző vizsgálatok nélkül. Szóval nem mondható el, hogy a transzneműség csak döntés kérdése. Max azt tudod eldönteni, hogy szeretnél-e szenvedni amiatt mert valami nem stimmel a testeddel.
És egyébként is, tegyük fel döntés kérdése. Miért lenne bárkinek is bármi joga felülbírálni más olyan döntését, amivel senkinek nem árt a környezetében? Mert ha rosszul sül is el az egyén szívja meg, mást nem igazán érint.
Ráadásul a nemek tudtommal nem hordoznak magukkal semmiféle előnyt, hogy még csak ezért is legyen értelme korlátozni országos szinten.
Szóval szerintem ez csak egy közönséges módon felesleges törvény lenne, ha behoznák, aminek kb haszna azon túl semmi, hogy pár ötven évvel visszamaradott mentalitású tolerancia hiányos ember kis egójának jól essen. És egyébként hozzátenném a transzneműek is adóznak, viszont ha ez a törvény bejön nehezebben találnak állást, szóval úgy értitek. Haszosabbak lennének ha nem nehezítenénk el őket is.
#15-ös!
Miért támogatpd?
Tehát műtétet lehet végezni, de nem kerülhet bele a személyijébe, hogy milyen neművé vált. Mi ennek a haszna?
És miért kell a járvány elleni védekezés címe alatt betenni a salátatörvénybe sunyi módon? És nem ez volt az egyetlen sunyiság...
#15 vagyok.
Igenis ártalmasak a társadalomra. Sosem értettem azokat, akik azt mondják, hogy nincs ebben semmi rossz.
Nem tudom, hogy vagytok vele, de én nem szeretném, ha a gyermekem egy olyan társadalomban nőne fel, ahol elfogadott, hogy egy nő férfi legyen vagy fordítva. Egyenesen természetellenes.
18/F
"Igenis ártalmasak a társadalomra." - konkrétan miben?
Van egy fiúnak született ember, aki teljesen nőnek érzi magát, szenved attól, hogy neki férfinek kell lennie.
Mit árt ő azzal a többieknek, a társadalomnak, hogy a személyiébe bekerülhet, hogy ő nő és lehet női neve?
(Ez egyébként csak mellékvágány, mert a fő kiindulási pont az volt, hogy eddig volt erre mód, de ilyen sunyi módon szüntetik most meg ezt a lehetőséget.)
"Egy fiúnak született ember, aki nőnek érzi magát."
Ne vicceljünk már. Ez fejben dől el. Csak az érzi magát nőnek, aki annak akarja magát érezni. Ne magyarázzuk be magunknak, hogy nem tehetnek róla. Nagyon is tehetnek róla. És a gyermekeinknek nagyon rossz példa lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!