Nem lett volna indokolt tesztet csinálni?
Már 6 napja nagyon köhögök, lázam viszont nincs. A háziorvosom beküldött a kórházba mellkas röntgenre. Megcsinálták és nem igazolt tüdőgyulladást, viszont továbbra is nagyon köhögök. Koronavírus tesztet nem csináltak a kórházban, csak néhány kérdésre kellett válaszolnom, hogy jártam-e külföldön, illetve koronavírusos betegek közelében, stb.
Nem lett volna indokolt ilyen esetben tesztet csinálniuk?
És ha mégis koronás vagyok? A háziorvos gondolom nem ok nélkül küldött be. Ráadásul veszélyzetetett is vagyok, COPD-s.
Ha nem tesztelnek, nincs beteg se.
Probléma megoldva.
#7 igen, ez orvosszakmai kérdés normális helyeken. Itt politikai. Teszt azért nincs, mert nem engedik.
Kérdező, egy apróság: szoktál te köhögni - esetleg hosszabb ideig - korábban is? Vajon miért?
A köhögés EGY tünete a koronavírusos fertőzésnek. A rettegést értem, azonban szakember néhány kérdés alapján képes megítélni, hogy mi a helyzet a többi (kötelező) tünettel. Nem jó COPD-osnak lenni, de fertőzött nagy valószínűséggel nem vagy.
Simán lehetsz fertőzött.
A teszt mellőzése politikai téma, mivel így tudják alacsonyan tartani a fertőzés számot. Statisztika.
Alapvetően viszont ha nem vagy a halálodon, akkor nem fognak veled csinálni semmit, mivel nincs ellenszer. (ahogy a náthára se)
Ha lehet, akkor maradj otthon, ne érintkezz másokkal, főleg idősekkel ne. Pihenk, igyál sok folyadékot, stb.
Ha romlik az állapotod, akkor keressed fel újra az orvosodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!