Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha lesz a COVID-19 ellen védő...

Ha lesz a COVID-19 ellen védő oltás, az kötelezővé tehetik?

Figyelt kérdés
Mivel kéne, hogy legyen önrendelkezési joga az embernek (én nem szeretnék oltást kapni). :O
2020. ápr. 7. 22:33
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"(én nem szeretnék oltást kapni)"

Kár érted!

2020. ápr. 8. 08:55
 22/28 anonim ***** válasza:
65%
Én sem szeretnék olyan oltást kapni amit egy év alatt fejlesztenek ki, és nem volt idő rendesen tesztelni és megvizsgálni a mellékhatásokat. Őrültség lenne. Remélem nem teszik kötelezővé.
2020. ápr. 8. 09:23
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, az influenza se kötelező, és mivel gyorsan mutálodik(elvileg 15 naponta) így értelme nem sok van.
2020. ápr. 8. 09:27
 24/28 A kérdező kommentje:
"Én sem szeretnék olyan oltást kapni amit egy év alatt fejlesztenek ki, és nem volt idő rendesen tesztelni és megvizsgálni a mellékhatásokat. Őrültség lenne. Remélem nem teszik kötelezővé." - Pontosan.
2020. ápr. 8. 15:45
 25/28 anonim ***** válasza:
Egy védőoltást tehetnek kötelezővé, bár a lista bővülése lassú. Egy bizonyos életkort elérő emberek számára lesz kötelező. Ha te már annál öregebb vagy, akkor kimaradsz a kötelezőségből, de attól még beoltathatod magadat.
2020. ápr. 8. 19:26
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogják tudni kötelezővé tenni, hiszen 80 %- a pozitívaknak tünetmentes szinte. Nem veszélyes a betegség. 40%-nak SEMMI tünete nincs. másik 40%-nak folyik az orra, lázas, influenzás tünetei vannak, végtag-izomfájdalom. A 20%-ból 15%-nál vannak esetleg komolyabb tünetek, komolyabb gyógyszeres kezelést igényelnek és 2-5 % között van a súlyos esetek száma. Tehát nem!!! Senkit nem lehet kötelezni arra, hogy beoltsanak egy olyan betegség ellen, ami rá nézve abszolút nem veszélyes de még a társadalom 80%-ra sem! Valószínű azért dezinformálnak és pánikoltatnak fél éve mindenkit, hogy nagy számban rohanjanak az oltásért vagy még el tudom képzelni, hogy esetleg néhány nagy munkáltató előírja esetleg ahol több százan, több ezren dolgoznak egy helyen. Valószínű szerencsétlen időseket be akarják majd oltani azzal a címszóval, hogy védeni kell őket. Az a baj, hogy egy fél-1 év alatt kifejlesztett oltás nem lesz jól tesztelve, még ha ezt fogják is mondani, hogy biztonságos. 8-10 év kel, mire széleskörűen megnézik az összes lehetséges hatást, mellékhatást..Plusz gondoljátok el: Ha az országban 1,5 M ember veszélyeztetett a másik 8 M NEM, akkor szerintetek hányan lázadnának és utasítanák el a kötelező oltást??? Egy olyan betegség ellen, ami 7-8 M magyarnál influenza-szerű tünetet okoz vagy semmit, nem fog menni és senki nem fogja engedni. A kötelező oltáshoz egy ebola-pestis-szerű betegség kellett volna. Itt mindenki járkál, mégis napi 10-14 halott van, 80 éves! ÉS szívrohamban, rákban, balesetben, stroke-ban hányan halnak meg egy nap itthon?...Tegnap a Világban 15.000-en haltak éhen. Úgyhogy nem, nincs oltás, az időseknek max de nem biztos, hogy nem erősít fel egy meglévő betegséget egy kiforratlan, új vakcina egy olyan új vírus ellen, amit nem is ismerünk, pedig eltelt fél év. Beleszelídül az influenzák közé. Ez lesz.
2020. ápr. 21. 12:14
 27/28 anonim ***** válasza:
Külföld. Menj külföldre ahol nem lesz kötelező. Amúgy én sem oltatok.
2020. jún. 5. 22:24
 28/28 anonim ***** válasza:

Nem fogják kötelezővé tenni. A veszélyeztett korosztálynak, egészségügyben dolgozóknak ingyenes lesz. A többiek megvehetik, beadathatják, ahogy az influenzát is.

Az influenzát én kétszer beadattam, tizenegynéhány éve nem voltam beteg.

2020. jún. 6. 06:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!