Mit gondoltok a Fidesz koronavírus helyzet kezeléséről?
#11 Gazdasági szempontból egyáltalán nem releváns a válság kezdetén az elégedettség mértéke, ezt leghamarabb szeptembertől-októbertől lehetne érdemben vizsgálni.
A válságkezelő intézkedések hatékonyságát jóval később lehet megítélni, mint a járvány terjedését segítő intézkedésekét, érthető okokból. Nem kell tolni a propagandát feleslegesen.
Az elején eltúlzottnak tartottam és túl korainak az egyes intézkedések bevezetését. Még mindig úgy gondolom hogy járványügyi szempontból nem volt indokolt AKKOR már bezárni az iskolákat amikor megtették - de elismerem, hogy a kormánynak volt igaza, látva azóta hogy mennyi ellenlábas van akik szándékosan arra játszanak, hogy hátha belebukik a kormány ha minél nagyobb bajba kerül az ország.
Amit hiányolok az a rémhírterjesztőkkel, álhírgyárosokkal és a hazugságok terjesztőivel szembeni fellépést. nem büntetőjogilag, hanem mindet egytől egyig anyagilag kellene addig perelni, amíg tönkre nem mennek bele.
Emiatt 10/8
#16 "Temérdek alkotmányellenes intézkedés történt De például most pakson kigyulladt egy kapcsolószekrény a gépházban hiába voltak ott a katonák "vigyázni".2
Nosza! Sorold azt a temérdek alkotmányellenes intézkedést!
Nem tudom te mit tudsz a kapcsolószekrényekről, de jó lenne ha utánanéznél mi az az elektromosság. Nem a katonák létén vagy meglétén múlik egy zárlat. És végképp semmi köze hozzá a kormánynak, sem a járványnak.
Járványügyileg: 10/7 Azért adok relatíve magas pontot mert több ország kormánya is megmutatta hogy agyhalottak ülnek a vezetésben ( angolok, USA, spanyolok, svédek stb.) ehhez képest mi még egész szerencsések és jók vagyunk. VIszont azért nem tudok magasabb pontot adni mert biztos vagyok benne hogy kozmetikázunk az adatokkal. A tesztek száma pedig még mindig nagyon elmarad más országokétól.
Gazdaságilag: 10/2 Adnak évi egyszeri 500 ezer bruttót az egészségügyi dolgozóknak, miközben máshol megduplázták a bérüket a járványhelyzetre. Legalizálták a 24 órás munkavégzést. Nem segíteni akarják ezek a dolgozókat hanem feláldozni. Állják a csökkentett óraszámú dolgozók bérének egy részét. Könyörgöm ki dolgozik itt csökkentett óraszámban, Magyarországon szinte mindenki 8 vagy annál több órát dolgozik. Mi lesz azokkal akik most vesztették el a munkájukat a járvány miatt de előtte tisztességesen ledolgoztak 10 évet? 13. havi nyugdíj 2024 végére.... ezt nem is tudom hová tenni, ez egy WTF?! Hogy jön ez ide ? Sajnos ez lepke fingnak is kevés eddig, főleg ha figyelembe veszem hogy az EU válságkezelése küldött nekünk megint egy halom euromilliót. Hol az a pénz?
egész jól kezelik mivel:
itt időben intézkedtek míg mások 1 hónapig tököltek egészségügy terén pl. nem volt figyelmeztetés, nem volt elég hely a kórházban
gazdaságilag: eltörölték ideiglenesen a tartozásokat/hitelt és elkezdtek már egy programot csinálni (megjegyzem Amerikában semmi nincs ott segély alapból nem is létezik)
mellékesen a gazdasági része akkor is összeomolna ha mindenki beteg lenne, szóval karantén és kijárási korlátozás nélkül is összeomlott volna a rendszer ha mindenki elkapta volna a betegséget és betegszabira megy...
Szóval én megvagyok elégedve, mert sokkal előbb és több intézkedést csináltak mint más országok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!