Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok miért van annyi...

Mit gondoltok miért van annyi ember aki azt hiszi hogy csődbe megy az ország és a kormány meg fog bukni?

Figyelt kérdés

Még csak negyedik hete vannak a korlátozások, az első magyarországi regisztrált fertőzött is március 4-én volt. 750 alatt van egyenlőre a fertőzöttek száma, míg Olaszországban sajnos ennyien haltak meg naponta, ahogy sok más országban is. A magyar kormány azonnal hozott gazdasági intézkedéseket is.

Szerintetek mi az oka annak hogy olyan sokan mégis jóval rosszabbnak látják az itteni helyzetet, mint ott, ahol ugyanennyi idő alatt sokkal több az áldozat?

2020. ápr. 6. 10:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Gazdasági szempontból tökmindegy, hogy hányan halnak meg a járványban. Magyarországon nem ez a probléma, hanem a kitettség a külföldi tőkének. A gazdaság jelentős részét az autógyárak és egyéb külföldi multik adják, amik most lényegében leálltak a termeléssel.
2020. ápr. 6. 10:12
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Az ország nem a vírus miatt fog csődbe menni, hanem a gátlástalan lopások miatt.
2020. ápr. 6. 10:12
 3/10 anonim ***** válasza:
Mivel a választásokon is a megjelentek majdnem fele szavazott a Fideszre, ezért feltehetőleg van egy másik nagyobb tömeg, amelyik eddig sem értett egyet velük.
2020. ápr. 6. 10:13
 4/10 anonim ***** válasza:

Az áldozatok száma közvetlenül nem függ össze a gazdasági hatásokkal.

Ellenben az, hogy lezárták a határokat, csökken a fogyasztás, csökken a termelés, elbocsájtások vannak, nő a munkanélküliség, stb, sokkal inkább veszélyt jelent.

Magyarország összeszerelő üzem. Nagyon ki vagyunk téve a külföldi vállalatoknak. Márpedig ők addig termelnek amíg van fogyasztás és alapanyag, amelynek jó része szintén külföldről származik. Amint ez veszélybe kerül, márpedig a koronavírus miatt jelenleg ez került veszélybe, a gyárak le fognak állni és több százezer ember munkája kerül veszélybe, akik itt vagy ezekhez kapcsolódóan dolgoztak (kereskedők, beszállítók, alvállalkozót, szerelők, gyári munkások, mérnökök, építő munkások akik a bővítéseken dolgoztak, stb).

2020. ápr. 6. 10:33
 5/10 ceri ***** válasza:

Még csak....

Mit gondolsz miért csinálták? Pont azért amiért 12 éve is a válságot! Csak hát talán még te is átlátnál a szitán, ha mindig ugyanúgy lenne.

Szerintem már egy csomóan megfertőződtek és meg is gyógyultak - pl. én is még febr. végén - csak akkor még nem volt felfújva.

2020. ápr. 6. 10:34
 6/10 anonim ***** válasza:

A gazdasági következményei hazánkra súlyosabb hatással lesz mint a vírus, és lehet több ember halálát fogja okozni...

De! ez nem jelenti hogy a kormány megfog bukni, sőt még jobban megtudja erősíteni hatalmát, ahogy a kommunisták a 2. világháború utáni válságban.

#ceri: Szerintem is sokan átestek már rajta, azok akik nem is tudtak róla.

Pl. Márc elején, Csehekkel dolgoztam (hetente ingáztak, hétvégén otthon), akik jelentős része hirtelen lebetegedett... Majd következő héten rajtam is jelentkeztek enyhe megfázás szerű tünetek, fejfájás, kapart a torkom, nehéz levegő vétel... De mivel nem volt lázam, így annyit javasolt az orvos, hogy maradjak otthon, de mivel lázam nincs, nem látja indokoltnak a bejelentést, tesztelést. 2 hét után, semmi bajom nem volt.

(32 éves, többnyire egészséges, 5 éven keresztül igazából még egy megfázásom se volt.)

2020. ápr. 6. 10:47
 7/10 A kérdező kommentje:
#4 Igazad van ezekben, de ettől még nem kellene hogy itt az államcsődöt és a kormány bukását lássák bele sokan - miközben ugyanez nem történik meg más országokban, ahol éppen ennyire nagy károkat okoz a válság.
2020. ápr. 6. 13:21
 8/10 A kérdező kommentje:

#5 és #6

Az a baj pont ezzel a vírussal, hogy egyszerre terjed az időszakos vírusokkal, mint az influenzával is és hasonlóak a tünetei is. Sem azt nem lehet kijelenteni hogy igazatok van, sem azt hogy tévedtek. Csak annyiban gondolom hogy más lehetett a háttérben, mert nem jelentek meg a környezetetekben a súlyos esetek, amik viszont máshol együtt járnak szinte azonnal a koronavírus fertőzéssel.

2020. ápr. 6. 13:25
 9/10 anonim ***** válasza:
(Nálam ezért sem, mert munka áll azóta, így lényegében "házi karanténba vagyok" már lassan 1 hónapja, tehát nem érintkeztem mással ez idő alatt.)
2020. ápr. 6. 14:44
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2020. ápr. 6. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!