Orbán Viktor lemond majd a teljhatalomról? Véget vet a vírus után a veszélyhelyzetnek? Érvek ellenérvek érdekelnének. Kérem a két oldalt ne egymást szapuljuk hanem érveljünk.
Én pl. kicsit úgy érzem hogy rossz színben akarta az ellenzéket feltüntetni akik belementek volna mindenbe így nyilván nem igaz hogy víruspártiak. Csak a szólásszabadság korlátozása és az időkorlát hiánya nem jött be.
Ugyanakkor riasztó hogy erőből mit kezdtek az elmúlt pár nappal. Városliget beépítése amire a főváros nemet mondott. Akkor ott az önkormányzatok kivéreztetése.
Kíváncsi vagyok ki mit gondol erről.
Amugy szerintem a 2/3 nem lenne veszelyben a propaganda is eros.
Csak remelni tudom hogy visszater a korabbi allapot pedig az sem egy alom egy ellenzekinek.
Kellett már egy ultranagy hisztériát csinálni, erről szól az egész. Lesz itt kijárási tlalom is, hogy még pénikosabb legyen, még heroikusabb a nagy műbalhé.
"Csak a szólásszabadság korlátozása és az időkorlát hiánya nem jött be."
Ez volt a csali, direkt csinálta így. A többi dolog lényegtelen volt, mindenki megszavazta volna, továbbá a végtelen regnálás is olyan amiról Viktorka vagy nem mond le, vagy nagyon nagyon látványosan lemond, és ezzel fogja verrni a mellét a következő választáson.
"Ugyanakkor riasztó hogy erőből mit kezdtek az elmúlt pár nappal. Városliget beépítése amire a főváros nemet mondott. Akkor ott az önkormányzatok kivéreztetése."
És mi mindenről nem tudsz még? Ezekhez a disznóságokhoz kellett valójában a parlament teljes likvidálása. Most megvan a tökéletes ürügy a beintéshez és a tökéletes lopáshoz.
Csak abba nem gondol bele, hogy ő is belehalhat a koronavírusba. De ha elkapja, hú mi lesz itten!... Vagy kusolnak róla mélyen, (sztem Áder Jankó ezért nincs porondon) vagy 2 perenként jön a himnusz, nyugodjon le mindenki a pitsába, ezt is túléli.
Le fog mondani a jelenlegi teljhatalomról.
De előtte előtte törvényerejű rendeletet hoz a koronázás időpontjáról.
Hát Boris haverja már elég nagy gázban van.
Mondjuk én félek azért de ugyanakkor Orbán miért kockáztatná meg hogy elesik EU-s pénzektől főleg ha a jogállamisághoz kötik. Aztán ott a néppárt. Nem tudom amúgy mit számít a fidesznek ha kitennék de ugye Weber mióta Orbán kb. kiiktatta tavaly a két csúcsjelöltet nem kedveli Viktort. Nem tudom a néppárt mennyire tudja majd rávenni hogy vonja vissza.
Mondjuk ez az egész kicsit ilyen bosszúnak is tűnik az önkormányzati választás után. Hiszen pl. elveszi az adó bevételt de még az emberek által leváltott Sára Botondot is a polgármesterek fölé helyezte volna. :D
Amúgy amire szívesen várnék választ. Valószínű Orbán 2/3-ot szerezne két év múlva. Bár esélyes hogy most lesz eredményes ellenzéki összefogás. Akkor mi a fenének kockáztatná az EU-s pénzeket ha legitim módon is övé lehet a hatalom?
"Mit gondoltál honnan fogja a kormány azt a hatalmas mennyiségű pénzt előteremteni amibe már került a járvány és amit még kell költeni miatta?"
Mondjuk kezdetben szét lehetne nézni a saját fizetéseket, hiszen van 1 köztársasági elnök, 1 miniszterelnök, 14 miniszter, 66 államtitkár, 103 helyettes államtitkár, 17 miniszterelnöki megbízott és 199 képviselő. Lehetne említeni a rengeteg állami cégvezetőt is, akik közül páran jóval többet keresnek, mint az előbb említett személyek.
Nem mondom sok pénz, de azért először illene a saját zsebekben turkálni ne a másokéba főleg, hogy jelenleg nekik van a legbiztosabb munkahelyük az országban.
Ahhoz képest, hogy az összefogásról szónokolnak a példamutatás valamiért mégsem kerül előtérbe.
Ezzel az ellenzékkel lesz 2/3 megint. Gyurcsány megoldja.
Hiába ő a legerősebb az ellenzékben nem tud annyi embert maga mögé állítani amennyi a győzelemhez kell. És senki sincs aki Gyurcsányt ki tudná szorítani. Sakk matt.
Kérdező, szánalmas ez a vergődésed.
Mit ért el az ellenzék azzal hogy nem szavazta meg a sürgősséggel tárgyalást első körben? Semmit. A fidesz-kdnp többség megszavazta a törvényt egy héttel később.
Most meg azon hisztizel, hogy határidő kellett volna. Minek? Hogy akkor megint ugyanezt játssza el az ellenzék? Hiszen ha lesz akkor határozatképes parlament akkor abban ugyanúgy meg lesz a fidesz-kdnp többsége is és simán megszavazzák a hosszabbítást.
Ha meg nem lesz határozatképes, mert valami nagy baj lesz itt 3 hónap múlva - akkor miért is lenne rossz ha nem ezzel kell baromkodni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!