Miért akarnak ennyien ingyen élni?
"Pedig ez pont azért van, hogy minél kevesebb elbocsátás legyen és minél kevesebben éljenek"
Ahhoz képest az állami cégtől olyan gyorsan bocsájtottak el, hogy felfogni sem volt időm és nem én voltam az egyetlen. Persze másnap a miniszterelnök azt mondja, hogy "Van munka, van minden", hát köszönöm szépen.
Szeretem amikor anyuka elkényezetett kicsi fia a félmilliós laptopján okos kérdéseket pötyög két pici ujjával. A falról pedig a vezér szigorú tekintete kíséri a műveletet.
Tudom, hogy a szociális érzékenység, emberség, humanizmus ismeretlen fogalom számodra. De google a barátod.
Tőled akár éhen is halhatnak az elesettek, vagy akiknek most éppen néhány forint a túlélést, vagy a talpraállást jelentené.
De nem adunk senkinek semmit! Menjen mindenki dolgozni!
Aztán hova ?
Mert nem tanulták meg:
- Nincs olyan, hogy jár
- A világ nem tartozik semmivel
Orbán jól csinálja ezt is. Tegyük össze a kezünket, hogy ő a miniszterelnök.
"- A világ nem tartozik semmivel"
Akkor esetleg ki kellene vezetni a munkaerőpiaci járulék, hiszen ez pontosan ezért szerepel a bruttó bér adóterhei között.
"minél kevesebben éljenek meg segéjből, illetve minél gyorsabban eltudjanak helyezkedni máshol. Mert hiába van válság, attól még a munkaerőpiacban kell maradnia, vagy igyekezni kell nem kiesni belőle. Nem segélyen élni akarni a végtelenségig"
Őszintén van fogalmad arról, hogy mennyi ez a segély felmondás-megszűnés esetén?
Havi bruttó 212 750 forint vagy a fölötti fizetés esetén, havi 127 500 forint álláskeresési járadék kap. Viszonyítási alapon ennek a bruttóbérnek a nettója 141 478 forint.
(Most ne menjünk bele, hogy mennyire reális az átlag bér, hányan keresnek a fölött és alatt).
Tavalyi évben a nettó átlag kereset az országban 244 609 forint, azaz 117 109 forinttal több, mint az álláskeresési járadék.
Szerinted az emberek tömege csak úgy le fog mondani, legalább 100 ezer forintról egyik hónapról a másikra váltanak, hajlandó alacsonyabb színvonalon élni hosszútávon, csak azért, hogy munka nélkül ingyenpénzen éljenek?
"Ahhoz képest az állami cégtől olyan gyorsan bocsájtottak el, hogy felfogni sem volt időm és nem én voltam az egyetlen. Persze másnap a miniszterelnök azt mondja, hogy "Van munka, van minden", hát köszönöm szépen."
Az nem kifogás hogy sokan veszítik el a munkájukat arra, hogy ingyen pénzt osszanak. Sőt pontosan azért is kell megpróbálni az embereket a munkaerőpiacon tartani hogy legyen benzine a kocsinak.
"Tőled akár éhen is halhatnak az elesettek, vagy akiknek most éppen néhány forint a túlélést, vagy a talpraállást jelentené."
Senki nem fog éhen halni, ezzel csak azok ilyesztgetnek akik valamiért nem bíznak abban hogy a kormány ki tudja húzni az országot a válságból, vagy egyszerűen hülyék. A munkakeresési járadék pedig mindenkinek jár.
"Szerinted az emberek tömege csak úgy le fog mondani, legalább 100 ezer forintról egyik hónapról a másikra váltanak, hajlandó alacsonyabb színvonalon élni hosszútávon, csak azért, hogy munka nélkül ingyenpénzen éljenek?"
Nem fog lemondani, de ezért is akarják sokan hogy azok is teljes fizetést kapjanak, vagy 50-70 százalékot mint romániában akiknek felmondtak. Vagy pedig ez az összeg növekedjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!