Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Eddig is ez volt, de most...

Eddig is ez volt, de most föleg igy tunik: A kormanypartiak es az ellenzek “ nem ugyanazt a filmet nézi”? Hogy lehet ennyire másképp látni a kialakult szituációt? Egy valóság van.

Figyelt kérdés
2020. ápr. 2. 10:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ma tökfőzelék lesz. Én szeretem, a tesóm nem. Én azt mondom, jó ebéd lesz ma, ő pedig azt, hogy rossz. Valahogy így működik a politika is.
2020. ápr. 2. 10:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha én is gasztronómiai hasonlattal akarom leírni olyan, mint a fugu nevű gömbhal, amit ha rosszul készít el a szakács, akkor halálosan mérgező lehet, de ha jól, akkor állítólag ínyencség.

Mivel politika, már meghozták a fejem felett a döntést, hogy mindenképpen meg kell ennem, aztán vagy rápacsálok, vagy nem.

2020. ápr. 2. 10:32
 3/10 anonim ***** válasza:
6%

A korábbi munkahelyemen egy téli nap kinéztem az ablakon és láttam hogy esik a hó. Én gyönyörűnek láttam ahogy mindent belepett a szép fehérség és azt gondoltam milyen szép napunk is van ma. Ekkor meghallottam a szomszéd szobából a főnökömet: Mi ez az ótvar időjárás megint? Hogy szétcs..szi a hó a napomat ....

Korábban is tudtam hogy nagyon különbözőek vagyunk és nem csak azért mert én kormánypárti ő meg az igazi keményvonalas emeszpés, de akkor megértettem hogy ő eleve képtelen a jót meglátni bármiben.

2020. ápr. 2. 10:48
 4/10 anonim ***** válasza:
21%
Máshonnan tájékozódnak az emberek... Ez ennyire egyszerű. Index, hvg 444 kormány ellen hangulják a népet, akkor is ha az embert addig nem is érdekelte a politika. A többiek meg hisznek a valóságnak és a kormány oldalán maradnak
2020. ápr. 2. 10:54
 5/10 anonim ***** válasza:
16%
Hidd el nekem az ellenzék is ugyanazt a filmet nézi, de hülyék lennének ( saját önös, buta kis érdekeik miatt) ugyanazt mondani,amikor megkérdezik tőlük, hogy na mit látni...? Szóval ők is azt látják, de direkt mást mondanak!!!
2020. ápr. 2. 11:06
 6/10 A kérdező kommentje:

Èn mindkét oldal hírportáljait olvasom, mégsem értem a másik oldalt. Nem akarok vitázni, ezért mindegy, meltiknek adok igazat.

Ezek szerint tényleg nincs objektív valóság?

Én nyitott vagyok arra, hogy meggyözzön a másik, de egyelöre nem sikerült.

Persze mindenki azt gondolja, hogy neki van igaza. Én is...

2020. ápr. 2. 11:08
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

"Egy valóság van"

Az emberek világnézete, az értékrendjük, az érdekeik mind különböznek, valamint az "egy valóságból" sok mindent csak feltételezésein alapján ítélünk meg. Így dolog sokkal komplexebb, valójában mindannyian kicsit más filmet nézünk.

Ha abból indulsz ki, hogy mindenki jót akar (nem pedig lopni, hazátárulni, hataloméheskedni), akkor már egy lépéssel közelebb vagy ahhoz, hogy bele tudj nézni az ő filmükbe.

Ha van szerencséd egy értelmes emberrel beszélgetni, hamar kiderül, hogy valójában a kormánypárti és ellenzéki emberek 99%-ban egyetértenek. Pl. Senki nem akar több ezres bevándorlótömegeket elszállásolni a hazánkban, de a valóban rászoruló, kompromisszumkész menekülteknek mindenki segítene. Sajnos a politika és a média kiélezi ezeket a különbségeket, mivel ők a feszültségből profitálnak.

2020. ápr. 2. 11:08
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, 7-es!

Eddig ez a legjobb válasz.

2020. ápr. 2. 11:17
 9/10 anonim ***** válasza:
60%
#4 valóság nem a kormány oldalán áll Ezért is kellenek a kormányzatnak az a fake news média amiket üzemeltet, amik a tényekkel, és valósággal mennek szembe folyamatosan, a kiigazításokig.
2020. ápr. 2. 13:11
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

#7 "Ha van szerencséd egy értelmes emberrel beszélgetni, hamar kiderül, hogy valójában a kormánypárti és ellenzéki emberek 99%-ban egyetértenek."

Ez tökéletesen így van. Az egyik nagyon jó barátommal pont ellentétes oldalon állunk a politikában. Viszont mindketten ugyanazokat a dolgokat tartjuk fontosnak, értékesnek, ugyanúgy éljük az életünket és ugyanúgy a családunkat tesszük előre, szüleinket, gyerekeinket. Egyformán megvetjük a korrupciót, az lmbtqxyz agymosást és mindketten szeretnénk ha az országunk jó hely maradna és a miénk, nem másoké.

Csak én azt gondolom hogy mindezt a jelenlegi kormányoldal vezetése alatt tud megvalósulni, megmaradni - ő meg úgy gondolja, hogy a régebbi kormány alatt volt rá jó lehetőség, meg a mostani ellenzék lenne jó hozzá.

Pontosan emiatt nem szoktunk pártpolitikáról beszélni egymással, mert elfogadjuk a másik véleményét - miközben politikáról beszélünk egymással, hiszen a megítélése a témáknak az nem különbözik közöttünk, és ezt is tudjuk.

Ugyanakkor van olyan ismerősöm aki szintén a kormánypártokra szavaz, ellenben semmiben nem tudok vele egyetérteni és nem sok mindenben gondolkodunk hasonlóan.

2020. ápr. 2. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!