Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért baj, hogy az anyakönyvbe...

Miért baj, hogy az anyakönyvbe a biológiai, megváltoztathatatlan nem kerül be?

Figyelt kérdés
Nem látom a problémát
2020. ápr. 1. 13:51
 1/6 anonim ***** válasza:
36%
Csak a liberálisok baj.
2020. ápr. 1. 14:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Mást nem tudnak beleírni. Megemelik a gyereket. Ha van lógója akkor fiú, ha nincs akkor lány.

Amint tud majd beszélni és elmondja hogy ő egy QIUFGEOSHGHS vagy PONGHZLEMS akkor módosítani kell.

2020. ápr. 1. 14:13
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Libsiknek természetesen a természetellenes dolgok a természetesek...
2020. ápr. 1. 15:01
 4/6 anonim válasza:
80%
Természetesen neked, nekem, az emberiség legnagyobb százalékának nem baj, hiszen nem vagyunk transzneműek. Azoknak az embereknek azonban, akik önhibájukon kívül úgy érzik, rossz testbe születtek, az állam ezzel ellehetetleníti a nemváltoztatás jogát. Ezek az emberek az egész életüket mások ítélkezése, gyűlölete és undora árnyékában töltik, attól függetlenül, hogy semmilyen kárt nem okoznak senkinek. Ezzel jobbjára megbirkóznak, mert azt remélik, egy nap olyan testben ébredhetnek fel, melyről azt érzik, ténylegesen az övék. Nem gondolom etikusnak, hogy valakit megfosszanak az emberi méltóságától, vagy az identitásától, kizárólag azért, mert valakit taszít nemváltoztatás gondolata, ez a törvény pedig nem más, mint önkényes, intézményesített hátrányos megkülönböztetés egy olyan dologért, amit az adott ember nem választott. Én itt látom a problémát.
2020. ápr. 1. 15:13
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 4,

a nemátalakító műtét nincsen tiltva.

Aki ilyen átesik, bár a nemi jellegek jórészt megváltoznak, viszont belül minden marad gyári.

Azaz, egy átoperált férfinak nem lesz méhe, egy átoperált nőnek nem lesznek heréi.

Nem lehet őket teljes értékű nőnek, férfinak tekinteni.

Továbbá, legyen valami dokumentum arról, hogy mi volt az igazi neme, hogy ne tudjon másokat átverni.

2020. ápr. 1. 15:20
 6/6 anonim válasza:
66%

Kedves 5-ös.

Szerintem nem attól válik valaki teljes értékű emberré, hogy a szaporító szervrendszerei működnek, de ez természetesen felfogás kérdése. Nyilvánvalóan tisztában vagyok azzal, hogy a műtét elvégezhető, az anyakönyvi kivonat viszont sokaknak egy fontos mérföldkő. Ezek az emberek arra vágynak, hogy a világ aként ismerje el őket, aminek érzik magukat. Ez egyeseknek lehet az adott nem számára kijelölt wc, másoknak pedig a születési anyakönyvi kivonatuk. Én személy szerint nem gondolom, hogy akárki kárt szenvedhetne attól, hogy egy másik, tőle valószínűleg teljesen független ember miként van anyakönyvezve, ha pedig nekik boldogságot okoz, és nekem nem árt, akkor nem fair ezt korlátozni.

Nem tudom, mire gondolsz pontosan azzal, hogy "átverhetnek" másokat, ha esetleg arra, hogy ártatlan hetero férfiakat próbálnak meg behálózni, akkor nem értek veled egyet, tekintve, hogy nem akarnának olyan emberrel kezdeni, aki a létezésüktől is undorodik. Illetve kicsit furcsának tartom, ezt magyarázd meg kérlek, te, amikor közeledsz egy nőhöz, elkérnéd az anyakönyvi kivonatát, hogy megbizonyosdj róla, nem ver át?

2020. ápr. 1. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!