A nagyon gazdag emberek támogatják a gazdaság elpusztítását hogy pár ezer öregembert illetve amúgyis súlyosan beteg emberek életét mentsék?
#5, szerinted amit elköltünk arra a hisztire, abból hány kórházat lehetett volna felépíteni? Hány CT-t lehetett volna venni?
Egyébként csak a teljesen világtalanok mondják azt, hogy az emberi életet nem lehet pénzben mérni. Szerinted, ha ez így van, akkor miért magasabb a várható élettartam a gazdagabb országokban? Szerinted aki most elszegényedik, nem lesz pénze minőségi élelmiszerekre, szét egy az élete, annak ez a pár ember megmentése hány évvel fogja megrövidíteni az életét? Szerinted hány ember lesz öngyilkos, hány nőt fognak otthon bántalmazni emiatt? Hány ember lesz alkoholista a kilátástalanság miatt? Igenis lehet pénzben mérni az emberéletet, és egységnyi pénzt lehet hasznosan, és kevésbé hasznosan felhasználni.
Először is, vicc "nagyon gazdagnak" nevezni azt, aki félmilliót keres havonta. A komoly gazdagság nem is százmilliós vagyonnál kezdődik, hanem többmilliárd felett.
Másodszor: miért volna érdekük a gazdaság bedöntése?
A nagyon gazdag emberek is forgatják a tőkéjüket (különben szép lassan elinflálódna), és ehhez kiszámíthatóan működő gazdaságra van szükségük.
Vannak gazdagok, akik nagyot nyernek az ilyen válságokon, más gazdagok nagyon nagyot buknak rajta.
A világ nem fekete és fehér, a gazdagok pedig nem gonoszak.
"A gazdaság egy mesterséges illúzió csak, nem számít semmit. Az élet viszont szent és sérthetetlen! Senki nem halhat meg!!!!"
XD
Venezuelai helyzet a példa mi történék a ha nincs ez a "mesterséges illúzió".
A kérdésedet sem értem...1Home Office-ban vagyok...és egy lépést nem teszek az utcára...Ha nagyon el kell mennem boltba akkor megveszem legalább 1vagy 2hétre ami kell.Senkivel nem találkozom!és baromira fel bosszant ,hogy a sok proli kint játszik a parkban meg össze állnak sütögetni,grillezni.
A másik a gazdagok is meg szívják ezt a cirkuszt...Akik ezen max nyerészkednek ..azok még az Ördögi Lölönél is gazdagabbak.(gondold végig van egy jol menö céged...termelik az alkalmazottak a pénzedet...eddig tök jó...vannak kiadásaid...én csoro jancsi...nálad dolgozom...suzukival járok...legyen a fentartás bejárás..kb 30k forint...neked meg legyen egy Ferrárid..fentartása 300k forint.elmennek az alkalmazottak...nekem csak 30k kell össze szednem neked 300at ,h ugyan azt meg csináld amit én..kocsival A->B-be.
De itt még nincs vége a történetnek.Mert neked van rezsid stb..De a fönöködnek van ugyan ezek mellé céges kiadásai is..Mi van a megrendelésekkel amiket nem tud teljesíteni?ki fogja fizetni a ködbért?
Szóval remélem sikerült érthetően elmagyaráznom virág nyelven...hogy nagyából mi a helyzet azokkal akik mondjuk anyagilag feletted vannak.
a havi 500k fizubol nincsenek 100 millióik...akiket ismerek és 500ezer vagy afölött keresnek azért ők 8-10évig egyetem...mellete munka és fizették a tanulmányaikat keményen.(tovább kézpések stb.)
Akikre ilyen rossz szájízzel gondolsz és valahol jogossan azok a multi milliárodosok max.És h ne mindig azt a szegény Gyuribánkat emlegessük azért Bill G-ről is hallani szép dolgokat..
Szóval igen van egy pár rohadt gané akik ezen jól meg fogják szedni magukat és nekik még egy hangya sem vagy...Nekik kb ez olyan mint ha kicseppen egy kis domesztos a kertbe..na puff...viszont baromi jövedelmező.De ezeket a jó embereket nem véletlen üldözték a történelem során..és még fogják.
Szóval nyugodj meg és inkább azon törd a fejed ,hogy te mit fox tudni tenni magadért vagy épp másokért ha arra kerül a sor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!