A Gyurcsányné által beígért európai minimálbér/csp/nyugdíj várható még nyárig?
Olyan ez mint a Gyurcsány kormány alatti:
"NEM lesz gázáremelés" aztán lett..
Itt nem európai minimálbér lenne hanem 1-2 év Gyurcsány kormányzás után nem növelnék a minimálbért évről évre ahogy az Orbán kormány hanem csökkentenék.. a rezsit növelnék, az adókat növelnék. De cserébe lenne IMF hitel meg segélyek a nem dolgozóknak. Csuda világ jönne ránk!
Nem vagyok DK-s, de biztosra veszem, hogy legfeljebb azt ígértek, hogy azért fognak lobbizni, hogy legyen egységes minibálbér és nem pedig megígérték konkrétan, hogy lesz is. Ezt egyedül nem tudják megvalósítani, mert ahhoz kicsi a hatáskörük, így aztán szerintem számonkérni se fair, legfeljebb azt, hogy eddig mit tettek az ügy érdekében.
Egyébként jelenleg esélytelen a dolog. Most januárban volt egy 6 hete konzultáció a témában, ami után az Európai Bizottság kijelentette, hogy nem lesz egységes minimálbér, helyette próbálnak dolgozni rajta, hogy a tagországokban legyen növelve külön-külön. Egyszerűen túl nagyok a különbségek az egyes országok gazdaságai között. Legfeljebb egy Egyesült Európai Államokban lehetne egységes minimálbér szerintem a távoli jövőben.
"Gyurcsányné nincs abban a helyzetben hogy ígérgessen. Az EP-ben a 751 helyből 4-et foglalnak el a DK-s politikusok. Ez nagyjából ki is fejezi Dobrev súlyát."
Pedig az össze közvélemény kutató 1-t jósolt neki, max 2-t. Ahhoz képest 4-t elhoztak.
Aztán elverték a Fideszt a polgármesteri választáson.
Most meg a Fidesz végig nézi, hogy veszítik el az emberek a munkahelyüket. Máshol inkább ad valamennyit az állam, csak nem legyen tömeges kirúgás.
"Esélytelen, csak kora ősszel lesz választás."
Hol?
Írd ki még többször ezt a kérdést, miközben tudod, hogy jelenleg a gazdasági visszaesés közeledik a covid-19 miatt.
Taps. Taps. Szánlak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!