Miért van az, hogy Magyarországon egyedül a a fidesz az "igaz" párt (egyesek szemében)?
Egy dolgot el kell ismerni: a Fidesz nem javasol, hanem követel. Az nem javaslat, nem kompromisszum, hogy leraknak valamit az asztalra, aztán esetekben néhány nap, jobb esetben hetek alatt végig viszik a parlamenten változtatás nélkül és közben mondják, hogy "na, írd alá".
Természetesen ha nem írják alá olyan feltételekkel, ahogy ők kitalálták, ha az ellenzék módosítást javasol, akkor mocsok hazaárulók, elárulják a magyarokat.
Emellett sokan abban a hitben élnek, hogy ha valamit a Fidesz javasol, akkor az csak jó lehet. Ha pedig valamelyik ellenzéki párt, akkor az csak rossz. Lényegtelen, hogy miről van szó, ha nem a Fidesz javasolja, hülyeség és nem a magyar emberek érdekét szolgálja, vice versa, ha a Fidesz javasolja, akkor módosítás nélkül el KELL fogadni, az tökéletes.
De miért gondolkodnak sokan ilyen feketén-fehéren? Miért gondolják, hogy egyedül a Fidesz az "IGAZ" párt, ők a magyarok érdekeit szolgálják, miközben senki más nem, mindenki más elárulja az országot, a nemzetet, az embereket és csak a saját zsebüket akarják tömni (illetve ugyanitt megjegyzem, hogy egyesek letudják a Fidesz korrupcióját azzal, hogy "há' de nem is azok / más is ugyanúgy lopna". Mintha az, hogy a szomszédom lopott, feljogosítana arra, hogy én is lopjak )?
4# egyetlen szabályt, szegtem meg, miszerint ne írjak egy kérdésen belül több kérdést. De ezzel pont azt akartam elkerülni amit mondtál, hogy 5 kérdés legyen ugyanarról a témáról. Ha nem elég egyértelmű, a kérdéseim:
1: miért kompromisszum, ha a fidesz lerak valamit az asztalra, de azon nem hajlandó módosítani?
2: miért van az, hogy ha az ellenzék módosítást nyújt be, a fidesz leszavazza?
3: miért van az, hogy amit a fidesz benyújt, csak és kizárólag jó lehet, az emberek érdekét szolgálja, más elő se fordulhat?
4: miért van az, hogy ha az ellenzék benyújt valamit, azt le kell szavazni, csak és kizárólag rossz lehet?
5: mi az oka a fekete-fehér gondolkozásmódnak?
Egy szóval nem mondtam, hogy (idézem:) "Fidesz lop, a Fidesz rossz, a Fidesz diktatórikusan vezeti az országot, blablabla..."
Remélem most már sikerült egyértelművé tenni a kérdést, pontosabban kérdéseket.
A Fidesznek van elég hatalma, ahhoz, hogy ne kelljen egyezkednie, és van elég média lefedettsége, hogy az ellenfeleit lejárassa, így a hatalmát megtarthassa.
Aki fogékony a médiában elhangzó üzenetekre, az elhiszi, hogy az ellenfél ellenség. Ezért nekik csak 1 igaz párt van.
7# "Jelen esetben a magyar emberek 3/4-ét a Fidesz képviseli."
Egyik részről "csak" 2/3-a van a fidesz nem, másodrészt pedig te is jól tudod, hogy a magyar választási rendszer nagy mértékben torzít, ráadásul a győztes javára. Hogy mekkora mértékben, pont nemrég láttam egy kérdést róla, ki is kerestem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__86..
A kérdés régebbi, de jól leírta a kérdező a magyar rendszer problémáit. A fidesz a szavazatok 49,5%-át kapta, így a választók ~50%-át képviseli, nem pedig a 3/4-ét (és itt természetesen a szavazókról beszélünk, nem a választásra jogosultakrók, hiszen hiba lenne a nem szavazókat bármelyik oldalhoz számolni). És egy arányos rendszerben kb ennyi, 50-55%-a lenne a fidesznek, minimális torzítással.
"De miért gondolkodnak sokan ilyen feketén-fehéren?"
Nézd, a magyarok elég egyszerű emberek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!