A Kádár rendszer első évtizedében tényleg volt
hasonló járvány a világban mint a mostani?
Figyelt kérdés
Most nem régen olvastam az egyik portálon, hogy azt hiszem a hongkongi influenza volt az és akkor is ugyanebben az időpontban kb. március végétől május elejéig hasonló intézkedéseket kellett hozni akkor is itthon Magyarországon mint amilyent most a kormány hozott, mert állítólag begyűrűzött Európába is. Persze messze sokkal gyengébb volt mint a koronavírus és nem is ivódott bele a történelembe úgy mint most a koronavírus. Esetleg aki akkor élt emlékszik erre vagy a fórum amit olvashattam teljesen fake News lehet? Köszönöm szépen ha valaki válaszol.
68 ban és 69 ben valóban volt ilyesmi. becslések szerint egy millió embert nyírt ki világszinten
2020. márc. 25. 23:19
2/14 anonim válasza:
Én gyerek koromban még láttam egy filmet is róla. Csak akkoriban nem ismertem hongkongot és kingkong infuenzának értettem. Azt hiszem olaszoknál játszódott
2020. márc. 25. 23:28
3/14 anonim válasza:
minden jó dolog a ferdeszeműektől jön...
2020. márc. 25. 23:29
4/14 anonim válasza:
Ezek szerint a járvány is jó dolog?
Ugyanis az is a ferde szeműektől jött :)
2020. márc. 25. 23:32
5/14 anonim válasza:
ez amolyan szatírikus megjegyzés volt :D
2020. márc. 25. 23:33
6/14 anonim válasza:
Am a szólás szerint minden rosszban van valami jó is..
Ebben vajon mi lehet? :)
2020. márc. 25. 23:37
7/14 anonim válasza:
"Am a szólás szerint minden rosszban van valami jó is..
Ebben vajon mi lehet? :)"
A bolygó szempontjából van benne jó is. Tudom elég groteszkül hangzik de az ember népessége túl nagy. A bolygó erőforrásai pedig végesek.
Az emberek szempontjából pedig kicsit helyre rázza a lakosságot. Európával és Amerikával az a gond hogy a jólét kifejezetten elpuhította az embereket. Így a hülyék vissza szorulnak (vagy megdöglenek a vírusban)
2020. márc. 25. 23:58
8/14 anonim válasza:
Eme szempontból a helyi jellegű természeti katasztrófák is besorolhatók ide, elég ha a földrengéseket, földcsuszamlásokat etc. nézzük, mondhatnánk, a bolygónk ezekkel takarítja önmagát.
Ha pedig nincs természeti csapás, az emberiség különféle konfliktusokkal gondoskodik önmaga pusztításáról.
2020. márc. 26. 00:42
9/14 anonim válasza:
Minden évben van hasonló, de inkább nagyobb járvány a világban, mint a mostani. Influenzának hívják, és a koronavírushoz hasonló a súlyossága. Abból viszont eddig nem akartak gazdasági világválságot csinálni.
2020. márc. 26. 08:03
10/14 anonim válasza:
1956.ban volt hasonló jellegű "ázsiai influenza" nevű járvány. Csak akkor nem volt belőle ekkora hiszti. A rádió és az újságok csak annyit közöltek, hogy ez a járvány súlyosabb, mint az influenza. Aki megkapja, az ne otthon kezelje magát, hanem menjen orvoshoz. A kezeletlen betegségből könnyen lehet tüdőgyulladás is. A férjem meg kapta, én nem. Az orvos írt neki gyógyszert, feküdt egy hétig, és rendebe jött. A kollégáim közül is volt aki megbetegedett, volt aki nem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!