Mi történjen most az ellenzékkel?
Előző, ha a felfogásod picit nehéz, nem értem, miért nem olvastál utána, ha már kértem. Erről beszélek:
Ahha...
Értem.
Megbántódsz hogy ha azt mondom a A koronavírus elleni védekezésről szóló T/9790 javaslat általános vitája a parlamentben "most" 18:10 fejeződött be?
Nem bántódom meg, mivel a hétköznapi életben is sokat kell kommunikálnom olyanokkal, akiknek nem a leggyorsabb a felfogásuk. Még egyszer, utoljára megpróbálom. Tehát nem a koronavírus elleni védekezést érintő törvényjavaslatról van szó általában, hanem arról, hogy a kormány rendeleti úton kormányozhasson a továbbiakban, időbeli korlátozás nélkül. Tegnap kellett volna elfogadni négyötöddel (nem magát a javaslatot, hanem azt, hogy ma napirendre kerülhessen), de nem sikerült az ellenzék miatt. De itt egy cikk az ellenzéki médiából, ha magadtól nem sikerült utánaolvasnod:
Ez már lejátszott játszma de..legyen!
Na..akkor alaposabban: [link]
A napirend a következőt tartalmaz(ta):
Döntés határozati házszabályi rendelkezésektől való eltérésről
T/9790/3. Az Országgyűlés az „a koronavírus elleni védekezésről”
szóló T/9790. számú törvényjavaslat tárgyalása és
döntéshozatala során úgy térjen el a határozati házszabályi
rendelkezésektől...
... a zárószavazásra, vagy benyújtása esetén az összegző
módosító javaslatról történő döntésre és a
törvényjavaslatnak az összegző módosító javaslattal
módosított szövegéről tartott zárószavazásra 2020.
március 24-én (kedden) kerüljön sor;
TEHÁT a javaslat sürgősségi-egy nap alatt hozott-törvényalkotásra vonatkozott.
EZT nem fogadta el a parlament.DE azt hogy mindenkori eljárás rendben tárgyalható legyen a törvényjavaslat azt ELFOGADTA a parlament.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!