Miért akar mindenki kijárási tilalmat?
Amint bevezetik, akiknek megvan még a munkájuk azok is elvesztik. Aki nem a kereskedelemben vagy az egészségügyben dolgozik, annak a munkáltatójának 0 Ft bevétele lesz. így is visszaesett és már halom számra küldik el az embereket, de sok cég még éppen elvegetál.
Ahogy a magyar háztartásoknak úgy a magyar cégeknek sincsenek több hónapos tartalákaik. 2/3 be fog csődölni, 66% az rszágban elveszíti a munkáját. Otthon ücsörögsz, nem fogsz kapni pénzt a két szép szemedért. "Majd az állam segít majd" választ is hallottam, senki ne gondolja komolyan. Lesz álláskeresési járadék, havi 60-80 000 Ft pár hónapra, ki hogy volt bejelentve, ha sehogy akkor nincs az se. Abból fizethetik a 120 000 ft-s albérletet vagy irány az utca. Lisztet nem fogsz venni mert nincs rá pénzed.
A vírus komoly dolog, de 80 % hogy csak az orrod fog folyni, viszont ha nincs pénzed 100% hogy éhen halsz!!!
Aki veszélyeztetett az meg maradjon otthon! Az mit keres még az utcán?
A kijárási tilalom alatt elmehetsz munkába, boltba, patikába vagy egyéb helyre indokolt esetben!
Ezzel nem szűnik meg a járvány, de a terjedést lassítjuk. A terjedés lassítsa az egyetlen megoldás, hogy a kórházi ellátás ne omoljo össze. Olyan nehéz ezt felfogni? Ezer kérdést látok már ebből, de valahogy olyan agyatlan emberek tesznek fel kérdéseket...
Igen a barkácsbolt csak egy példa a több ezer céget fog érinteni.
Agyatlan aki gondolkozik előre és túl lát a vírus pánikon. Most mindenki fújja, hogy maradjon mindenki otthon, de amikor a áprilisban, májusban fizetést nem kap, ő fog legjobban hisztizni. Ha mindenki otthon marad, többen halnának meg éhezésben, mint a vírusban.
És persze, azt hiszik, hogy ahol ők dolgoznak az a cég kitart, jól megy... de 0 bevétellel előbb utóbb mind elhasal és jön a telefon, hogy ki vagy rúgva vagy bocsi, de ebben a hónapban már nem tudunk fizetést adni. Az előző haviból meg lisztet vettél.
Nem fog a kormány ingyen pénzt osztani, ne várja senki, éhezel, akkor éhezel, így jártál.
"Aki veszélyeztetett az meg maradjon otthon! Az mit keres még az utcán?"
Vannak emberek akiknek ki kell menni az utcára, mert máshogy nem tudják megoldani a napi szükségleteiket.
A baj az, hogy ezt a helyzetet nemigen tudja kezelni a hatalom.
Még ilyenkor is a hatalom elvesztésétől rettegnek.
A barkácsbolt egyébként egy jó példa.
Februárban volt egy csőtörésem, elzártam a vizet, leugrottam a barkácsboltba, vettem amit kellett és kb 2 óra után újra volt vizünk.
De ha nincs barkácsbolt mit csinálok? Áztassam el az egész lakótelepet? Dögöljek szomjan? Kapjak el valami fertőzést mert nem tudom lehúzni a wc-t, nem tudok zuhanyozni stb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!