Miért nincsenek hatósági árak?
A kapzsi kereskedők kihasználják ezt a nyomorult helyzetet és nyerészkedni akarnak.
Hatósági árakat kell bevezetni az alapvető termékekre.
4#
Olyan jogon, hogy most válság van, járványveszély.
Több ország is befog ilyesmit vezetni.
Válsághelyzetben felejtsük el a kereslet kínálatot.
Az előbb voltam lent vásárolni és én nem láttam azt a nagy áremelkedést ami a vírus miatt van.
Ha lesz és tényleg a nyerészkedés lesz mögötte akkor hidd el reagálni fognak rá.
egy-két példa alapján nem kéne azonnal huhogni.
A Coop-nál pont a héten akciós a csirkemell... 1249-ért.
és van még jónéhány példa hasonlóra!
Ne a bulvárcikkek alapján alkoss véleményt.
Mert akkor nem lehetne:
reggel felkelek-, megmosdok-, elmegyek az áruért-, kihelyezem a bótba-, ott vagyok az áruval-, eladom az áru egy részét-, közben használom a rezsit-, lassan bezárom 15h.-kor a bótot-, ezzel veszteségem lett-, hazamegyek-, lepihenek-, készülök másnapra-, elalszom adót rátenni az árakra...
#5 "Több ország is befog ilyesmit vezetni."
A kulcsszó itt az hogy MAJD ha szükséges, akkor fognak bevezetni ilyet.
Amíg van elegendő élelmiszer és van lehetősége az embereknek arra hogy ezt ne csak a hozzájuk legközelebbi üzletből szerezzék be, addig nincs ok rá. Ha valahol visszaélnek az áremeléssel, akkor össze kell állni és egy embernek kell bemennie a közeli városba autóval bevásárolni vagy házhoz szállíttatni onnan. Akkor ennek költsége elosztható.
Majd ha kijárási tilalom lesz és csak a legközelebbi üzletbe lehet elmenni vásárolni, tehát mindenki kénytelen megvenni azt amit ott adnak annyiért amennyiért adják, AKKOR kell a hatóságnak belépnie. Addig nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!