Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hiteltörlesztés felfüggesztése...

Hiteltörlesztés felfüggesztése régi és új hitelre is vonatkozik?

Figyelt kérdés
Én azt láttam, hogy a tegnapi napig létrejött, tehát már törlesztés alatt álló hitelekre vonatkozik, de egy ismerősöm úgy hallotta, hogy amiket ezután vesznek fel, azokra is. Nem találtam erről semmit, hogy honnan szedte. Ma biztos lesznek már konkrétabb információk, de nagyon kíváncsivá tett ezzel a felvetéssel. Akkor boldog boldogtalan szaladna hitelért (aki a járványtól függetlenül sem tudná fizetni, olyan is), és a bank nem hogy év végéig nem fog pénzt látni ezekből, hanem jó része behajtásra kerülne aztán. Bár a hitelfelvételnél biztos, hogy továbbra is meg kell felelni a banki feltételeknek, a bank biztos ilyen esetben is bebiztosítaná magát, hogy kiszűrje, ki hitelképes stb.

2020. márc. 19. 07:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Az ismerősödnek pocsék a szövegértése.
2020. márc. 19. 07:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Világosan kimondták, hogy az eddig felvett hitelekről van szó.

Aki tudja, az persze fizetheti továbbra is, mert akkor jobban jár, a halasztás nem ingyen van, kamatot számolnak majd fel a tőke és az eddigi kamat után is, így valójában a bank nem jár rosszul, mert közben nő az adóssága mindenkinek, aki nem perkál.

Csak akkor érdemes igénybe venni, ha feltétlenül muszáj, akkor viszont jó lehetőség arra, hogy nem ússzon el a házad, lakásod, vagy a biztosítékod, amire a hitelt adták.

2020. márc. 19. 07:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Teljesen világos a helyzet. A közlönyben meg tudod te is nézni.

A törlesztési moratórium azokra a hitelekre vonatkozik, amit tegnap éjfélig folyósítottak, a később felett hitelekre nem.

Amúgy a később felett személyi hiteleknél max thm lett benne meghatározva jegybanki alapkamat + 5%-ban.

2020. márc. 19. 07:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Jaja közben láttam. Én jól értelmeztem, és azóta megerősítettek ti és a rendeletek is, szupi, köszi!
2020. márc. 19. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!