Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha eldurvul a gazdasági...

Ha eldurvul a gazdasági helyzet a koronavírus miatt, akkor ugyanúgy az IMF fog majd segíteni rajtunk, mint Gyurcsány idejében?

Figyelt kérdés
2020. márc. 17. 20:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
79%

"Egyébként a növekedést a vállalkozások támogatásával, és adócsökkentéssel segített a kormány, és tervezte fojtatni is. Eddig is megoldotta, akkor most is."

Igen, ez egy működő technika mikor stabil a gazdaság, de nem amikor válságból kell kirángatni az országot. Az adócsökkentés ahhoz túl lassú lefolyású és egyébként is nagy csökkentést kell alkalmazni, ha gyors változást akarunk.

Japán, USA, Németország. 3 ország, akik különböző válságok után (1. nagy gazdasági világválság, világháborúk stb.) szintén növekedési politikát követtek, és tudod hogy csinálták (sikerrel)? Hitelekkel.

Szóval ha abból indulunk ki, hogy megint beköszönt egy válság, akkor ne abból induljunk ki, hogy majd az állam támogat minket, mert az olyan semmitmondó, mint mikor leég egy család anyagilag és az rá a megoldás, hogy majd apa megoldja. (Ő is a család tagja és éppúgy le van égve, ha nem értenét a hasonlatot)

2020. márc. 17. 21:52
 12/16 anonim ***** válasza:
Amit belinkeltem, abból eltudod olvasni hogy a jelenlegi összegből fogják támogatni a gazdaságot, hogy ne legyen akkora visszaesés.
2020. márc. 17. 22:41
 13/16 anonim ***** válasza:

"Amit belinkeltem, abból eltudod olvasni hogy a jelenlegi összegből fogják támogatni a gazdaságot, hogy ne legyen akkora visszaesés."

Idéznél nekem légyszíves? Mert nem akarom elhinni, hogy arra az 1%-ra gondolsz a költségvetésből. 200-300 milliárd nem kis pénz, de ha te most erre akarsz alapozni, akkor nagyon nem olvastad el az eddigi hozzászólásaim lényegét.

2020. márc. 17. 22:46
 14/16 anonim ***** válasza:
"A kormány azt várja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától, hogy április közepén-végén mérje fel, melyik ágazatban milyen hatása lett a koronavírus-járványnak, az állam ennek megfelelően fog célzott támogatást nyújtani. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy ne legyen 2008-as mértékű visszaesés, sőt, fennmaradjon az EU-átlaghoz képest mért 2 százalék növekedés többlet – jelentette be kedden Orbán Viktor a Gazdasági Évnyitó 2020 fórumon."
2020. márc. 17. 22:50
 15/16 anonim ***** válasza:
IMF hitel a legjobb konstrukció, én is vettem fel, nem bántam meg, azóta egészségesen táplálkozom C vitamint is szedek, nem hátráltat semmi, megyek előre a céljaim felé, lefele taposok felfele nyalok.
2020. márc. 17. 23:13
 16/16 anonim ***** válasza:

Az IMF segíteni nem segít egy országon sem, legfeljebb nyomorba dönteni. Ettől függetlenül kinézem Orbán elvtársból, hogy ő is felveszi.

Egyébként a gazdasági helyzet nem a koronavírus miatt durvul el, hanem a koronavírus-hiszti miatt.

2020. márc. 20. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!