Valaki segítene megfejteni, hogy mi a logika abban, hogy az éttermek csak 15:00-ig lehetnek nyitva?
Volt már kérdés, ezzel a megoldással a munkáltatók sem fogják az asztalt csapkodni, a dolgozók sem, hiszen nem szűntek meg a munkahelyek, csak korlátozva működnek, ami azért valamennyire visszafogja a járvány terjedését.
Itt ilyen helyzetben igazából nincs jó döntés, rossz és kevésbé rossz van, senkinek nem hiányzott ez a válság.
A vendéglátóhelyek esetében értem: nem akarják végleg lehúzatni velük a rolót DE! így ki kell hagyni a vacsoraidőt és az éjszakai bulikat. Ez rendben is van.
A többi üzletnél viszont csak azt érik el, hogy rövidebb idő alatt megy be ugyanannyi ember. Hogy ANNAK mi az értelme, azt meg nekem nem sikerült még megfejtenem.
# 9!
Ha valamiben nem látod meg a logikát, az a te képességeidet minősíti.
Más országokban is hoztak hasonló rendelkezésket.
Éppen az a lényege, hogy normál munkaidőn túl zárva legyenek. Tehát akinek nagyon fontos, az bemegy, költ, így még lesz bevétel a boltokban. Viszont ilyenkor kevesen vannak, tehát kisebb a fertőzés veszélye.
De most nem fogok munkaidő után 2-3 bringás boltot meglátogani, ha venni akarok tavaszra egy biciklit. Mindegyikben eltöltenék legalább fél órát.
Nem tudom emlékszik-e valaki még a vasárnapi boltzárra? Üresek voltak az utcák. Szinte mindenki otthon volt a családjával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!